Adanalı ve Bulgar Soroptimistler, Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin’i makamında ziyaret etti. Şiddet gören kadınlar için Kadın Yaşam Köyü kuracaklarının altını çizen Başkan Çetin, “Hem güven içinde olacak hem de istihdam edilebilmeleri için beceri kurslarından geçirilecekler” dedi.

KADINLAR HER YERDE SORUN YAŞIYOR

Adana Soroptimist Derneği Başkanı İdil Boyar ve yöneticiler Seyda Demirel, Şule Kalfa, Necime Gücüm, Didem Güzelson ve Deniz Özkan’la birlikte Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin’i ziyaret eden bir grup Bulgar Soroptimist, “Kadınlar dünyanın her yerinde farklı sorunlar yaşıyor. Çözüm için erkeklerin de desteği gerekiyor” mesajını verdi.

BAROLAR BİRLİĞİ’NDEN CİDDİ DESTEK

Şiddet gören kadınların güvenle kalacağı, rehabilite edilip mesleki beceriler kazandırılacağı Kadın Yaşam Köyü kuracaklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin, “ Dostumuz Metin Feyzioğlu’nun başkanı olduğu Türkiye Barolar Birliği’nin Gelincik Projesi’ni Kadın Yaşam Köyü projemiz içinde değerlendireceğiz. İş-Kur’la da işbirliği yaparak istihdam edilmeleri için çaba göstereceğiz” dedi.

EL EMEĞİNİ DE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Belediye bünyesindeki toplum merkezlerinin kısmen altyapı eksikliği olduğunu ve çözüm için harekete geçeceklerini belirten Başkan Soner Çetin, “Bu merkezleri de daha aktif hale getirmeyi, böylece kadın elinden çıkan ürünlerin pazarlanarak aile bütçesine katkı sağlanmasını hedefliyoruz. Kenan Evren Bulvarı üzerindeki Kadın Ürünleri Pazarı’nı da haftada iki gün kurduracağız” diye bilgi verdi.