Kışla Mahallesi’nde 324 konutun yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatının devam ettiği birinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarında bir taraftan binalar hızla yükselirken diğer yanda konutların bir kısmında dış cephe cam kaplama ve boyama işlemleri başladı.

 

‘BU DÖNEM ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM!’

Adana’nın içinde bulunduğu çarpık yapılaşma ve depreme dayanıksız konutlar nedeniyle bu dönem Yüreğir Belediyesi olarak üzerinde duracakları öncelikli konunun ‘Kentsel Dönüşüm’ olduğunu belirten Başkan Çelikcan “Adana’da ilk yerinde ve gerçek kentsel dönüşümü biz başlattık. İlk olması nedeniyle çok sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden geçen dönem proje ve görüşmeler nedeniyle kentsel dönüşüm tam meyvesini verememişti, ama bu dönem hem binalar yükselmeye başladı, hem proje sayısı arttı. Kışla Mahallesi’nde devam eden birinci etap çalışmaların planlanan tarihte biteceğini öngörüyoruz.” diye konuştu. Kışla Mahallesi’nde 324 konutun yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatının başlatıldığı birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Birinci etapta bir taraftan binalar hızla yükselirken diğer yanda konutların bir kısmında dış cephe cam kaplama ve boyama işlemleri başladı. Başkan Çelikcan ayrıca Kışla Mahallesi’nde ilk etap kentsel dönüşüm çalışmaların ardından ikinci ve üçüncü etap çalışmalarının da devam edeceğini belirtti. Kışla Mahallesi’ndeki çalışmaların yanı sıra Karacaoğlan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akıncılar Mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 

 

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ İLE YÜREĞİR HAREKET KAZANDI!

Yüreğir'de başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' çalışmalarının ilçeye ayrı bir hareketlilik kazandırdığını belirten Başkan Çelikcan “Bundan önceki yıllarda kimse Yüreğir'e dönüp bakmazken başlattığımız çalışmalar neticesinde bütün yatırımcıların dikkati Yüreğir'in üzerine yöneldi. Birçok özel ve kamu yatırımı ilçemize geliyor. Bu yatırımlar ilçemizin gelişmesine olumlu katkı sağlayacaktır. Biz bütün yatırımcılara kanunlar ölçüsünde her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yeter ki ilçemiz gelişsin, kalkınsın.” şeklinde konuştu.