Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Adana ekonomisinin kalbi konumundaki olmasına karşın, aldığı yoksul ve mülteci göçüyle, yanlış teşvik uygulamaları, tarım, sanayi ve ticaretteki gerilemeye bağlı olarak yoksullaşan, gettolaşan, işsizliğin doruk noktaya ulaştığı Seyhan’ı, hem Adana’nın hem de bölge ekonomisinin kalbinin attığı yer yapma iddiasında.

ÜRETEN, KAZANAN, İŞSİZLİĞİ AZALAN, MUTLU VE REFAH BİR SEYHAN

İşsizliği bitirip, Seyhan’ı yeniden üreten, ürettikçe kazanan, zenginleşen, mutluluk ve refah düzeyi artan, doğa ve engelli dostu ve yaşamak için örnek gösterilen bir kent haline getirmeyi amaçladığını belirten CHP’li Akay, “Yatırımcıların önündeki engelleri kaldırıp, kooperatifler aracılığıyla üretimi teşvik eden, halkın başta gıda olmak üzere kentte üretilen her şeye çok hızlı ve çok daha ucuz fiyatlarla erişimini sağlayacak projeleri yaşama geçireceğiz. İşsizlik sorununu elbette ki bir ilçe ya da büyükşehir belediyesinin çözebilmesi mümkün değil ancak, istihdam yaratan projeleri yaşama geçirerek ve yatırımcıların önündeki engelleri kaldırıp, istihdama teşvik ederek bu sorununun asgari düzeye düşürülmesi konusunda yapabileceğimiz çok şey var. Tek amacımız önümüzdeki beş yılda herkesin bir arada mutlu, huzurlu ve daha refah yaşayabileceği bir Seyhan’ı Seyhan’da yaşayan tüm yurttaşlarımızın katkılarıyla inşa etmek” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ HER ALANDA ÜRETMEKTEN GEÇİYOR

500 yılı aşkın bir süredir Adana’da yaşayan bir ailenin ferdi ve kent sorunlarına duyarlı bir yurttaş olarak Seyhan’ın sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi bildiğini ifade eden Akay, bereketli toprakları, iklimi, doğası ve tarihiyle Türkiye’nin göz bebeği olan Seyhan’ın 800 bini aşan nüfusuyla 56 ilden büyük bir ilçe olduğuna dikkati çekti. İşsizliğin ve yoksulluğun ilçenin en önemli sorunları olduğunun altını çizen Akay, bu sorunların tek çözümünün yaşamın her alanında üretmekten geçtiğini kaydetti. CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Üretimin olduğu yerde istihdam, istihdamın olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde mutluluk, mutluluğun olduğu yerde barış vardır. Bu yüzden diyoruz ki, Seyhan’ı tarımdan, sanayiye, sanattan, spora yaşamın her alanında üreten bir kent haline getirmek için büyük bir mücadele vereceğiz. Bu mücadele hem kentimizin hem de geleceğimizin mücadelesidir” diye konuştu.

SEYHAN UMUDUN VE MUTLULUĞUN BAŞKENTİ OLACAK

Yoksulluk, yokluk ve işsizlik nedeniyle umutsuzluğun, yılgınlığın hakim olduğu Seyhan’ı beş yıllık sürede dönüştürüp “umudun ve mutluluğun başkenti” yapmayı hedeflediğini aktaran CHP’li Akay,  şeffaf, hesap veren, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışıyla Seyhan’da yaşayan yurttaşların da bu dönüşüm sürecinin içinde aktif rol almasını sağlayacaklarını vurguladı.

EKONOMİK PROJELER SOSYAL PROJELERLE DESTEKLENECEK

Ekonomik projelerin sosyal projelerle desteklenmesinin de önemine değinen CHP’li Akay, kadınların  iş gücüne katılım oranını artırmak için her mahalleye en az bir kreş yapacaklarını, tüm atıkların ayrıştırılıp geri dönüşüm yoluyla Seyhanlının çöpünden kazanç elde etmesini sağlayacaklarını, bugüne kadar 2 bin 500 kişiye verilen Halk Kart’ uygulamasını yaygınlaştıracaklarını, yemek, el sanatları, cam, seramik, resim, fotoğraf gibi farklı dallarda butik müzelerin kurulmasını teşvik edeceklerini dile getirdi.

PLATOVA İLE SEYHAN SİNEMA VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ OLACAK

Seyhan’ı, sinema ve dizi sektöründe önemli bir merkez konumuna getirmeyi hedeflediklerini dile getiren CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akay, “Seyhan Platova Projesi” kapsamında Hollywood benzeri film platolarıyla Seyhan’ı dizi ve sektörünün üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

HER YAŞ GRUBU İÇİN AYRI PROJE

Akay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uyuşturucu kullanım yaşının 15’e kadar düştüğü Adana’da, Emniyet Müdürlüğü, ilgili kurumlar ve STK’larla iş birliği yapacağız ve Seyhan’da Türkiye’ye örnek olacak bir Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kuracağız. Seyhan’ı engelsiz bir kent haline dönüştürüp, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara evde bakım hizmetini daha da yaygınlaştıracağız. Diğer illerden yükseköğrenim için Adana’ya gelen gençlerin giyecek, kitap, ders notu, ders araç ve gereçleri, mobilya, televizyon, bilgisayar, beyaz eşya, halı, kilim gibi tüm ev ve okul ihtiyaçlarının, Seyhan Belediyesi tarafından sosyal dayanışma amacıyla oluşturulacak bir merkezden karşılanmasını sağlayacağız. Spor tesislerimizle her Seyhanlı kendi mahallesinde spor yapabilecek. Yaşlılarımız için kentin karmaşasından uzakta, sakin, doğa ile iç içe, havası temiz bir yerde ‘Üçüncü Bahar Köyü’ kuracağız. Emekli Dinlenme Evleri’nde emekli ve yaşlılarımızın yaşam kalitesi yükseltilecek, hayata bağlanmaları, sosyalleşmeleri, günlerini huzurlu ve mutlu geçirmelerine aracı olacağız. Spora ayrı bir önem vereceğiz. Amatör spor kulüplerini desteklemeye devam edeceğimiz gibi gençlerin tüm dallarda spor yapabilmeleri için kulüpleri teşvik ederek, Seyhan’ın bir sporcu üretim tesisine dönüşmesi için çaba göstereceğiz.”