Ziyarette konuşan İYİ Parti Kozan İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı, “Musa Başkanım MHP’den istifa edip iyiler kervanına katılmış bulunmaktadır. Kendilerine aramıza hoş geldiniz diyorum. Bundan sonraki süreçte belediyeyi kazanmak için hep beraber mücadele vereceğiz. Yeniden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, “Meral Hanımda Kozan’a gelecek hepinize selamları var. O, ne sebepten ayrıldıysa bizimkide ona yakındır. Ayrıntılar farklı olabilir. Biz o dünyanın adamı olamadık. Sizlerinde çoğunuz o ortamdaydı. Sonuç olarak biz neye talibiz. Kozan’ı yönetmeye talibiz. Kozan’ı Hep beraber el ele omuz omuza nasıl yönetiriz onun planını ve projesini hazırlıyoruz.” Diye konuştu.



Büyükşehir Yasası’na demokratik kurallar içerisinde ilk isyan bayrağını çeken olduğunu kaydeden Başkan Öztürk, aslında bu Büyükşehir Yasası Güneydoğu için hazırlandığını ve temelinde eyalet sisteminin olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, “1984’de Rahmetli Özal çıkardığı Mahalli İdareler Yasası ile belediyelerin sıkıntıları çözülmüştü. Taa ki 2014 gümrükten mal kaçırır gibi aceleyle güneydoğu meselesini biz hallettik. Deyip, Ne zamanki sayın büyüğümüz Cumhurbaşkanımız bir çözüm süreci ile birlikte büyükşehir yasasını çıkardı. Aslında bunun aslı eyalet sistemidir. Yani eyaletin merkezi Adana olacak kazalarda ona bağlı olacak. Bizlerde birer kale bekçisi olacağız. Onun için bu Büyükşehir Yasası’nı herkesin bilmesi lazımdır.” Dedi.

Başkan Öztürk, “25 senedir uğraştığım Akdam-Mansurlu yolu anlata anlata yapıldı. Musa Öztürk’ün Ömer Çelik’le, Mehmet Özhaseki ile arası çok iyiymiş. Evet doğru. Medeni insanlar konuşur kardeşim. Neyi konuşuyormuşuz hiç soran oldu mu? Konuştuğumuz Akdam-Mansurlu yoludur. Birine Büyükşehir Yasası’nı, birine ise Akdam-Mansurlu yolunu anlatıyorduk” diye konuştu. 



31 Mart’ta yapılacak olan mahalli seçimlerin önemine değinen Başkan Öztürk, “31 Martta bu sistemi değiştirmek için herkesin var gücüyle çalışması lazım. Bu sistemin adını biliyorsunuz demokrasilerde olmazsa olmaz üç unsur vardır. Birincisi, 24 Haziran'a kadar yürütme vardı. Başında kim vardı başbakan vardı. Şimdi var mı? Yok. İkincisi, Yasama vardı. Şimdi var mı? Lüzum olursa var. Meclisten bir şey geçerse. Üçüncüsü ise yargı. O gün güzel bir karikatür vardı. Heyet oturmuş kararda verilmiş. Hakimde burada oturuyor, avukat hakime soruyor ne bekliyorsunuz kararı versenize. Oda demiş yukarıdan haber bekliyoruz. Yani biz bu hale geldik. Onun için gündelik nafaka peşinde koşmaktansa Türkiye’nin geleceği olan 31 Mart seçimleri için çok çalışmalıyız.” Diye konuştu.