Kısa süre içinde Adana’daki tüm teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayacaklarını kaydeden Çulhaoğlu, “Şu an yönetim kurulunu oluşturduk. Her kesimden önemli isimler yönetimde yer almaktadır. Önümüzdeki günlerde il teşkilat binamızın açılışını gerçekleştirip yönetim kurulumuzu da tanıtacağız” diye konuştu.

“HER YERDE SEVGİ SELİ VAR”

Genel Başkanları Meral Akşener’in Artvin programını da değerlendiren Başkan Çulhaoğlu, “Artvin’deki programda halkın Genel Başkanımıza olan ilgisi önemliydi. Sadece Artvin değil, gittiği her yerde milletimiz genel başkanımızı sevgi seliyle karşılayıp bağrına basıyor. Bu İYİ Parti’nin iktidara yürüdüğünü gösteriyor”dedi.

“İMAR RANTINA SON VERECEĞİZ”

İYİ parti olarak tüm kadrolarıyla birlikte uyum içinde çalıştıklarını belirten İl Bakanı Dr. Metanet Çulhaoğlu,    Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Musavat Dervişoğlu’nun yerel yönetimlerle ilgili yaptığı açıklamaları da hatırlattı. Çulhaaoğlu, “İYİ Parti olarak hizmetlerin en güzelinivereceğiz. Şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesini esas alan, insan odaklı yerel kaynakları etkin ve verimli kullanan yerel talep ve katılımı sorgulayan, kent kimliği ve kültürünü koruyan, yerelden genele kalkınmayı ön gören, şehirlerimizin markalaşmasını sağlayacak iyi bir belediyecilik anlaşıyını hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını net olarak belirten mahalli idarelerin birbirleri ve merkezi idare ile ilişiklerinin sınırlarını belirleyen Mahalli İdareler ve Çevre Kanunu’nu iktidara gelir gelmez yürürlüğe koyacaklarını belirten Çulhaoğlu,

“İYİ Belediyecilik ilkeleri doğrultusunda belediyelerimizdeki kaynak israfına, kayırmacılığa, çevreyi ve doğayı katleden imar ve rant anlayışına son vereceğiz.  Yaşlı, çocuk, hasta ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerle, şehirlerimizi tüm vatandaşlarımız için daha kolay hizmet alınabilir ve insanca yaşanabilir bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

 Mevcut katılımlara ilave olarak partilerine geçmek isteyen belediye başkanları ve meclis üyeleri ile her kesimden bir çok kişi olduğunu belirten Çulhaoğlu, “ Bu talepler üzerinde araştırma ve incelemelerimizin bir kısmı tamamlandı bir kısmı da devam ediyor. Partimize geçmek isteyen belediye başkanları ve meclis üyelerinin geçmişteki başarılı belediyecilik performanslarını yakından izliyoruz. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar gözden geçiriyoruz. İyi Parti programında ifadesini bulan ilke ve prensipleri benimseyen yerel yöneticileri de belli periyotlarla partimize davet ediyoruz” diye konuştu.