Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ndeki toplantıya gelenler salona sığmadı. İYİ Parti’ye gönül verenlerin büyük çoğunluğu toplantıyı ayakta izledi. İl Başkanı Dr. Metanet Çulhaoğlu, “Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı koruyacağız. İnançlara saygı duyacağız. Bağımsız ve tarafsız adil yargıya kavuşacağız” dedi. 

KUVAYİ MİLLİYE VURGUSU 

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen İl Başkanı Dr. Metanet Çulhaoğlu, “Bugünden itibaren Atatürk’ün ilkelerini, İslam’ın emrettiği adaleti, halkın beklediği refahı, insanlığa hizmeti, İstiklal Marşı’nın coşkusunu birbirinden ayırmadan tüm ülke halkını, Adana’nın bağrından kopup gelen Kuvayi Milliye neferleri edasıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 


“AHLAK VE LİYAKAT DİYORUZ” 

Yolsuzluğun her türlüsüyle mücadele edip halkın cebine bir lira daha fazla koyabilmek için mücadele edeceklerini belirten Çulhaoğlu, şöyle devam etti:
“Bizler, Adana halkı olarak bu vatanın kurtuluşu ve birliğinde her zaman önemli rol üstlendik. Yine vatanımızın refahı ve geleceği için teşkilat olarak cansiperane çalışacağız. Atatürk’ün ‘Arkadaşlar, gidip Toros dağlarına bakınız; Eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez’ sözünde bahsettiği Toroslar’ın dumanı tüten Yörük çadırıyız. Ve yine ‘Ben de bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’diyen Atamızın yüzünü kara çıkarmayıp; ruhunu tekrar Adana olarak şad etmek için ülkemizin ilerlemesinde il başkanlığı olarak daha fazla sorumluluk alacağız. Ahlak ve liyakat diyoruz. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. Milletimize güveniyoruz. Gelin Atatark’ün hedef gösterdiği muasır medeniyeti birlikte kuralım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ sözünü rehber edinen vatan sevdalısı tüm kardeşlerimizi hiç bir ayrım gözetmeden İYİ Parti çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Sen- ben yok biz varız. Gelin canlar bir olalım, İYİ Parti iktidarını birlikte kuralım.”
İYİ Parti’nin yoksulluğa, yolsuzluğa, aldanmaya aldatılmaya artık yeter çığlığının sonucu olduğunu kaydeden Çulhaoğlu, “İYİ Parti adam kayırmaya, rüşvete, milli iradenin tek elde tutulmasına, mühürsüz oyların YSK eliyle geçerli sayılıp halkın iradesinin yok sayılmasına, ‘Hayır’ diyerek yola çıkmış, adalet, hukuk ve liyakatın tekrar tesisine ant içmiş bir partidir. Atatürk der ki, ‘bir hükümet ancak adalete dayanabilir. Bağımsızlık, gelecek, özgürlük ancak adaletle vardır. Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz” dedi. 


EKONOMİ BÜYÜYORSA İŞSİZLİK NİYE ARTIYOR?

Emeklinin, işçinin, memurun, işsizin, ak saçlı dedeler, elleri öpülesi anaların derdine derman olmak için yola çıktıklarını vurgulayan İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu, şunları kaydetti:
“Yoksulluk sınırı 5 bin lira. Enflasyon yüzde 20’lere ulaşmış. İşsizlik yüzde 25’lerde ama büyüyoruz. Ülke ekonomisi yüzde 11 büyümüş. Ekonominin kuralı, ülke ekonomisi büyürken istihdam artar, işsizlik azalır. Oysa işsizlik artıyor. Bu ne yaman çelişki… Ülkede beka sorunu olduğunu söylüyorlar. 15 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor?  Ege denizinde 18 ada ve kayalıklar Yunan işgalinde. Bunun hesabını verecek kimse var mı? Yok. Sizi gelen- giden kandırdı. Çözüm süreci dediniz her yere silah, bomba yığdılar, bedelini Mehmetçiklerimiz canıyla, kanıyla ödedi. Biz Atatürk çocukları hiç kandırılmadık. Sıfır sorun projesi dediler, dost ülke kalmadı.”