Adanahabermerkezi.com
İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Genel Başkan Meral Akşener'in Baş Danışmanı olan Ali Aydın (Yörük Ali Paşa ) Koza TV'de Mehlika Bilen'in sorularını yanıtladı. Ülkenin içinde bulunnduğu durumu açık ve net bir şekilde değerlendiren Ali Aydın, OHAL'in ülkede yarattığı olumsuzluklara dikkati çekerek kalkması gerektiğini söyledi. 
Türkiye'nin hukuk devleti olduğunun altını çizen İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Genel Başkan Meral Akşener'in Baş Danışmanı olan Ali Aydın (Yörük Ali Paşa), "OHAL tabiki de kalkmalıdır. Ülkemiz daha fazla OHAL ile yönetilmemelidir. Çünkü Türkiye'miz bir hukuk devletidir. OHAL’in devam etmesi için ortada her hangi bir neden yoktur. Yapılan hain ihtilal hareketinin üzerinden bir buçuk yıl geçmiştir. Artık, OHAL bir an önce kalkmalıdır" dedi.

Programdan öne çıkan açıklamalar: 
Soru: yapılan anketler gerçeği yansıtıyor mu sizce bu anketler doğru yapılan anketler midir?
Yörük Ali paşa:  Türkiye’de anket yapılmamalı. Yapılırsa da doğru yapılmalı. Yapılan birçok anket algı operasyonu yaratmaktan başka bir şey değildir.İki çeşit anket vardır.  Birisi normal olan yüz yüze yapılan anket, diğeri ise telefonla yapılan anket. Telefonla yapılan anketler algı operasyona yöneliktir. Çünkü vatandaşlar OHAL durumunda olduğumuz için herkesin telefonu dinleniyor endişesi ile korku içerisinde yapılan anketler ve doğruyu yansıtmayan anketlerdir. Algı operasyonu yaratmak için yapılan anketlerdir.

Soru: İYİ Parti her hangi bir ittifak içerinde olacakı mıdır?
İttifak kâğıt üzerinde değil, milletin gönlünde olur. Ancak şu anda her hangi bir ittifak söz konusu değildir. Ancak şartlar ne gösterir. Şimdiden bilemem. Bu konuda Genel Başkanımız sayın Akşener gerekli değerlendirmeyi ilgili birimlerle yaptıktan sonra daha net açıklayacaktır. Ancak şu net ki; bugün için İYİ patide ittifakla ilgili bir şey yoktur.

Soru: Yerel seçimlerde adaylarınızı nasıl belirleyecek siniz?
Biz adaylarımızı belirlerken il ve ilçe teşkilatlarımızdaki üyelerimize soracağız. Üyelerimizin işaret  ettiği adayları göstereceğiz. Tabi bunun yanında bu işi daha iyi yapacak kişiler üzerinde de değerlendirmeler mutlaka olacaktır.

Soru: Vatandaşta "AK Parti giderse sosyal yardımların kesileceği" endişesi var buna ne diyeceksiniz?
Vatandaşımız bu konuda hiç endişe etmesin. Bizler geldiğimizde sosyal yardımların kesilmeyeceği gibi, aksine daha fazla yardımların yapılacağını bilsinler. Bir defa devlette hizmetite devamlılık esası vardır. Bunlar siyasi partilere bağlı değildir. Devlette hizmetler mecburidir.  O yüzden bu sosyal yardımların kesileceği bilgisi de bir "algı" operasyonudur. Bunu yaparak vatandaşın üzerinde baskı uygulamak istemekteler. Biz ilk olarak vatandaşı yoksulluktan kurtarma mücadelesi verirken, bir yandan da sosyal yardımları insana yakışır şekilde halkımıza vermeyi sürdüreceğiz.