Atatürk’ün  “İnsan hakları doğmakla kazanılır, beklemez, İnsana yakışır, İnsanca bir yaşam içindir” sözlerini anımsatan Çulhaoğlu, “ İnsanların kendi istekleri dışında yaşamak zorunda bırakıldıkları şartlara tarih boyunca hep rastlanmıştır. Kula kulluk etmek,  köle olmak veya köle  gibi hayat yaşamak, işkencelere maruz kalmak maalesef her toplumda ve zamanda  insanların en büyük çilesi olmuştur” dedi.
Çulhaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından  10 Aralık 1948 yılında  İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin yayımlanmasıyla birlikte gündeme gelen ve Birleşmiş Milletlere üye olan  bütün ülkelerde kutlanan  İnsan Hakları haftası, ülkemizde de  kutlanmaktadır...Bu vesileyle ülkemizin  bütün vatandaşlarının,  hak ve özgürlükler noktasında kazanılmış haklarının korunması ve  bu haklarının hiç bir güç tarafından engellenmemesi dileğiyle İnsan Hakları haftasını kutluyorum. İnsanların bireysel olarak yaşadıkları baskıların,  bireysel olarak engellenemeyeceğinin görülmesi neticesinde, tam bağımsız ülkelerde yaşayan insanların haklarının devlet güvencesine  alınması fikrinin doğmasıyla birlikte başlatılan çalışmalar netice vermiş ve Birleşmiş Milletler  İnsan Hakları Komisyonu tarafından dünyadaki bütün insanların haklarının korunması amacıyla bu bildiri yayımlanmıştır.
Ancak,  bu bildiri ile imza altına alınan insan hak ve özgürlüklerinin bugün hala  hayata ne kadar uyarlandığı konusunda,  sıkıntıların var olduğu gerçeğini reddetmek mümkün değildir…”

“EN ÖNEMLİ HAK YAŞAM HAKKI”

İYİ Parti İl Başkanı Çulhaoğlu,  her insanın doğuştan gelen hakları  olduğunu belirterek, “Bu hakların başında  ilk olarak  yaşama hakkı gelir ve bu hak hiç bir güç tarafından engellenemez. İnsanlar farklı ırk ve milliyete ait olabilir, bunun için eleştirilemez, dışlanamaz, hiç kimse renginden, cinsiyetinden, uyruğundan kökeninden hareketle ayrıştırılamaz” diye konuştu.
Bütün insanların özgürlük, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu ifade eden İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu, şunları kaydetti:
“ Herkes ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka türden, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş veya başka türden statüden mütevellit , her hangi bir ayrım gözetmeksizin, bu hak ve özgürlüklere sahiptir ve  herkesin yaşama hakkı ile kişi özgürlüğü ve güvenliğine hakkı vardır.
Herkesin; nerede olursa olsun, yasa önünde bir kişi olarak tanınma hakkı vardır. Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü hakkı vardır. Kanaat ve ifade özgürlüğühakkı vardır. Ve hiç  kimse sadece tek bir sesi dinlemeye, tek bir düşünce, tek bir görüş üzerinde birleştirilmeye de  zorlanamaz. “
 
Toplumumuzda, insan haklarının başında gelen ve  cinsiyet ayrımından kaynaklanan eşitsizliklerinde  giderilmesinin mutlak surette gerçeklemesinin gerektiğinin altını çizen Çulhaoğlu, “Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, siyasi parti olarak, cinsiyet ayrımcılığını bertaraf edecek politikalarıyla  fırtına gibi Türk siyaset sahnesine çıkmıştır…İnsan Haklarının korunması çerçevesinde, kuruluşunda oluşturduğu çeşitlilikle, sözde değil özde  samimi olduğunu da  ortaya koymuştur . Tüm vatandaşlarımızın tamamının hak ve özgürlüklerini  eşit düzeyde  kullanabilecekleri İYİ bir Türkiye’de daha  nice haftalar kutlamak dileğiyle, İnsan Hakları haftası çerçevesinde yaratılanın en şereflisi olan insanlarımızı saygı ve muhabetle selamlıyorum” diye konuştu.