İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Koncuk, memleketi Ceyhan’da esnaf ziyaretlerinde bulunup, sonrasında ilçede yerel yayın yapan Mavi Radyo’da canlı yayın konuğu olarak soruları yanıtladı.

Gün boyu, Ceyhan’da vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, sonrasında Adana Milletvekili adayları Şule Tudeş ve Sibel Çakmak’la birlikte Mavi Radyo’ya canlı yayın konuğu oldu. Ceyhanlı, bir grup basın mensubunun da hazır bulunduğu radyo programında tarımdan ekonomiye, eğitimden enerjiye bir çok konu masaya yatırıldı.

“ÇİFTÇİ ÜRÜNÜNÜ UCUZA SATMAMALI’

Tarımın, Ceyhan için önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, “Ceyhan bir çok konuda sahipsiz. Çukurova’da buğday biçimi bitmek üzere. Belki kimsenin elinde buğday kalmadı ama hükümetin taban fiyat çiftçiyi tüccarın elinden kurtaramadı ve buğday geçen yılın fiyatının bile altında satılıyor. Aynısı mısırda da yaşanacak. Maalesef Çukurova çiftçisi ürününü tüccara ucuza satıyor. Bunu her yıl yaşıyoruz. Çünkü, çiftçinin gübre borcu, banka borcu var. Ödemeler yapmaları gerek. O yüzden çiftçi ürününü ucuza satmak zorunda kalıyor. Bu Ceyhan başta olmak üzere Çukurova’nın kanayan yarası” dedi.

‘TÜRKİYE, FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ’

24 Haziran’ın Türkiye için doğum tarihi olduğu vurgusunu da yapan Koncuk, 24 Haziran’da, sadece bir rejim değişikliği olmayacak. 24 Haziran, evlatlarımızın, torunlarımızın geleceğinin şekilleneceği tarihtir. Diktatöryel bir sisteme evet demenin çocuklarımızın geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Hangi siyasi partiden olursa olsun İYİ Parti’nin rakibi değil, müşterek dostudur. İster AK Parti’ye, ister CHP’ye isterse MHP’ye oy vermiş olsun, artık Türkiye’nin geleceği bakımından bir yol haritasına ihtiyacımızın olduğunu görmek zorundayız. Türkiye, şu andaki gidişatla, maalesef freni patlamış bir kamyon gibi uçuruma gidiyor. Yani, birilerinin keyfi yetecek diye, birilerinin iktidarı, saltanatı sürsün diye, birilerinin çocuklarının bir eli yağda bir eli balda olsun diye 81 milyonun geleceğini riske atamayız. Bugüne kadar hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun, vatandaşlarımızı 24 Haziran’da yeni bir umut, yeni bir çıkış olan İYİ Parti şemsiyesi altında buluşmaya çağırıyorum. Türkiye bir kaos ortamına doğru hızla sürüklenmektedir. Ülkemizde ne siyasi ne ekonomik istikrar, kalmamıştır. Bu kötü gidişatı Atatürk’ün ifadesi ile milletimizin azim ve kararı değiştirecektir” konuştu.