Okutan, “Aklı başında herkes, hatadan dönmek de bir erdemdir diyerek son KHK’da düzeltme yapılmasını istiyor. Ancak Sayın Erdoğan sırf Sayın Abdullah Gül’e inat olsun diye,  adeta ‘inat da bir murattır’ anlayışıyla bu düzeltmeyi yapmaktan imtina ediyor. Vahim bir hatada bir inat uğruna diretmek yönetimde keyfiliğin en üst noktasıdır. Bir ülkeyi tek başına yönetecek kişi de bulunması gerekli son özellik ‘dediğim dedik, çaldığım düdük’ şeklinde tüm toplumu ve devleti tehlikeye atacak mahiyetteki inatçılıktır” dedi.

TÜRKİYE OHAL ŞARTLARINDA HIZLA HUKUK DEVLETİNDEN UZAKLAŞIYOR
    Nuri Okutan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, hükümetin çıkardığı KHK değerlendirdi. Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan KHK ile ilgili oldukça sert eleştirilerde bulunun Okutan, şöyle konuştu: “Ülkemizde demokrasi, adalet, hak ve özgürlükler zemin kaybetti, etmeye de devam ediyor. OHAL şartlarında, her geçen gün normal devlet düzeninden ve hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyoruz. Son KHK ile ceza hukukunun temeline dinamit konulmuştur. Suç ve cezaların belirli olması ceza hukukunda temel ilkedir. Son KHK suç ve cezaların belirliliği ilkesini ve onun üzerine inşa edilen “kanunsuz suç ve ceza olmaz” ilkesini ortadan kaldırmaktadır. Suç ve cezada belirsizlik devlet ve toplum hayatımızı kaosa sürükleyecek bir tehlikedir. Aklı başında herkes doğabilecek tehlikelere işaret ediyor. Bu KHK, kanunilik ilkesine aykırıdır. Kanunsuz suç ve ceza olmaz. Hukuk devleti neyin suç olup olmadığını vatandaşlarına çıkardığı kanunlarla önceden bildiren devlettir. Yapılan düzenleme aynı zamanda belirginlik ilkesine de bu manada aykırıdır. Bir eylemin suç olup olmadığı açık, net ve belirgin bir şekilde ortaya konulmalı, sokaktaki insanın velhasıl herkesin anlayacağı bir dilde yazılmalıdır.”

MİLLET HATASINDAN DÖNMEYEN ERDOĞAN’A FATURAYI SANDIKTA KESMELİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın KHK ile ilgili uyarıları dikkate almamasını da sert bir dille eleştiren İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan “Bu durum gösteriyor ki Sayın Erdoğan ülkemizin geleceğini ilgilendiren hayati konularda bile sırf inat olsun diye yanlıştan dönmeyecek bir yönetim anlayışına sahiptir. O zaman sormamız gerekiyor… Sırf inat olsun diye devleti ve milleti ateşe atmaktan çekinmeyen birisini devleti yöneten tek yetkili devlet başkanı olarak seçmek akla, mantığa uyar mı? Milletimiz bu gerçeği bile bile kendisini ateşe atmamalı, devleti ve milleti kaosa sürükleyecek bir yanlışlıktan sırf inat olsun diye dönmemenin faturasını ilk seçimde Erdoğan’a kesmelidir” Şeklinde konuştu.
Kendi devlet tecrübesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Nuri Okutan şunları söyledi: “Devleti yönetenler her zaman hata yapabilir. Hatasını gören ve anlayan yönetici hatasından döner. Çünkü hatadan dönmek de bir erdemdir. Milletimiz böyle bir yöneticiye kızsa bile anlayışla bakar. Hatasını düzelttikten sonra bu erdemli davranıştan dolayı teşekkür etmese bile o hatanın üzerinde fazla durmaz. Ancak hatasını gördüğü ve bildiği halde sırf inat olsun diye hatasından dönmeyen bir yöneticiden korkulur. Çünkü nefsine mağlup olarak devlet ve milleti ateşe atacak hatadan dönmeyen yöneticinin fiilinde artık hata yoktur, kasıt vardır. Devlet ve millet hayatının kasıtla tehlikeye atılması bir yöneticide affedilmeyecek en büyük kusurdur.
Basın toplantısının son bölümünde gazetecilerin yeni yılını kutlayan İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, yeni yılın Türk-İslam Alemi’ne ve bütün insanlığı barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

HER PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARMALI, İTTİFAKI MİLLET YAPMALI
Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme gelen ittifak arayışlarıyla ilgili sorusuna şu cevabı verdi:
“Biz 100 bin imzayla her halükarda Sayın Meral Akşener hanımefendiyi Cumhurbaşkanlığına aday göstereceğiz. Şimdiden de her partinin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de ve diğer partilerin de aday göstermesi taraftarıyız. Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Dolayısıyla bu konuda milletin bu ittifakları yapmasını arzu ediyoruz. Bu bakımdan her parti bir aday gösterirse bu bir ittifak olmaz. Biz esas itibariyle Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yaklaşımına karşıyız. Bunu milletimizin yönlendirmesini arzu ediyoruz. Bunu Sayın Genel Başkanımız söyledi. Biz de değişik vesilelerle bu konuyu dile getirdik. Herkes kendi adayıyla seçime girmeli. Birinci turda bir aday seçilirse diyeceğimiz bir şey yok. Buna millet karar verir. Ama ikinci turda mecburen iki aday olacak. Kanunun felsefesinde de bu var. Burada partiler arası bir diyalogdan çok milletimizin kendi duygularıyla, düşünceleriyle, vicdanıyla hareket edip doğruları yakalamasından yanayız. Biz aslında Cumhurbaşkanının partili olmasına da karşı çıktık. Cumhurbaşkanlığı herkesin çatısı altında birleştiği bir makam. Bu manada bloklaşma da olmamalı. Bloklaşma Ak Parti’nin seçim stratejisi, belki kendileri bundan kazanıyor ama milletimiz kaybediyor. Son olarak herkes kendi adayıyla çıkmalı, ittifakı milletimiz yapmalı.”