Türk milliyetçiliğini temel alan çalışmalarıyla Milli Mücadele döneminde ve Cumhuriyetin kuruluş sürecinde üstün yararlılıklar gösteren, günümüzün en önemli sivil toplum örgütlerinden olan Türk Ocağı Adana Şubesi, heyecanı yüksek bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Özcan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, Oğuz Boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Aydınlar Ocağı Adana Şube Başkanı Veysel Erdem Bozdoğangil, Türk Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Arif Dağlı, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Cengiz Köse, Türk Sağlık-Sen ÇÜ Şube Başkanı Ali Atik, Çukurova Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ahmet Kaytancı ile bazı STK temsilcileri hazır bulundu.

HÜSEYİN KUŞÇU'NUN MESAJI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Hüseyin Kuşçu, Türkiye'nin en tehlikeli bir dönemden geçtiğini, milli bütünlükten yana olan herkesin güçlerini birleştirmesi gerektiğini, dolayısıyla STK'ların bu süreçte sorumluluktan kaçamayacağını anlatarak "Bizler vatanımız, milletimiz için varız, var olmaya devam edeceğiz." mesajı verdi.

DURUM ÇOK VAHİM

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, "Durum gerçekten çok vahim. AKP'nin BDP ve PKK ile başlattığı ihanet açılımı, yıkıma dönüşmüştür. Bu milletin evlatlarını katleden, kanını akıtan, canını yakan, analarımızın gözpınarlarını kurutan, ülkemize 400 milyar dolarlık maddi zarar veren, bölünmez bütünlüğümüzü tehdit eden taşeron kanlı örgüt Türkiye'nin yönetimine ortak edilmeye başlamıştır. Bu açık bir ihanettir ve kabul etmemiz mümkün değildir. " diye konuştu.

İHANETİ YÜCELTEN AKP

İzgioğlu şunları söyledi:

"Ama şükür ki halkımız da, kendisine kurulan tuzağı gördü. AKP'nin bal niyetine satmaya çalıştığı şeyin aslında zehir olduğunu anladı. Anadolu'da milli uyanış yeniden başladı. PKK'nın Diyarbakır'daki yıkım mitingini yücelten AKP'li yöneticilerin MHP'nin Bursa'daki 'Kuruluş Mitingi'ni itibarsızlaştırma kampanyası kimin kiminle dost olduğunu, kimlere düşman olduğunu gösterirken, yıkım ittifakı aziz milletimizin vicdanında mahkum oldu. İşte bu yüzden, Türkiye'ye çelme atan AKP'nin kendisi tepetakla gidiyor. Yüzde 30'a kadar düşen AKP eriyor."

ÜÇ HİLAL ALTINDA TOPLANALIM

İzgioğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Görüldüğü üzere, AKP'nin sırtından hançerlediği milletimizin kurtuluş reçetesi, bütün vatandaşlarımızı kucaklayan Türk milliyetçiliğindedir. Türk milliyetçiliği felsefesiyle Cumhuriyeti kuran bu millet, Allah'ın izniyle aynı ruhla yoluna devam edecek. Türk milliyetçiliğinin yegane adresi ise Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Ayakta kalan ve ulusal bütünlükten taviz vermeyen, ihanet karşısında diz çökmeyen siyasi organizasyon olarak bir tek Milliyetçi Hareket Partisi kalmıştır. İsmimiz, doğum yerimiz, işimiz farklı olabilir ama hepimiz aynı çınarın dallarıyız. Geçmişte hatalar olabilir. Bugün de hata yapmış olabiliriz. Ama Türk milliyetçilerinin, Ülkücülerin yapmadığı bir şey var o da canlarıyla, mallarıyla bedel ödediler, bu vatanı satmadılar, bu millete asla ihanet etmediler. Bu vesile ile şunu ifade ediyorum; zaman darılma değil, sarılma zamanı. Zaman, doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile güneyi ile bir olma, iri ve diri olma zamanı. Zaman üç hilal sancağı altında toplanma zamanı. Çünkü, başka Türkiye yok."