İzgioğlu, Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. İzgioğlu şu görüşlere yer verdi:

“Gazilik unvanı yaşarken kazanılan en şerefli bir payedir. Bugüne kadar vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele ederken ruhen ve yada bedenen mağdur duruma gelen yiğitlerimizin kazandığı, şehitlik mertebesinden sonra herkese nasip olmayan, manevi değeri ölçülemeyen çok yüksek bir makamdır. Vatan-millet sevgisinin, bayrak aşkının, ezan sevdasının yılmaz neferleri, vefanın, sadakatin, bağlılığın muhterem temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek asla mümkün değildir. Gazilerimizin haklarını en üst seviyede teslim etmek, hayatlarını her alanda kolaylaştırmak, sosyal statülerini en üst sıralara yükseltmek için gereken düzenlemeleri yapmak, onların mutlu olmalarını sağlamak başta siyasi iktidar olmak üzere herkesin öncelikli görevi olmalıdır.”

HİÇ BİR VİCDAN KABUL ETMEZ, ETMEYECEKTİR

İzgioğlu şöyle devam etti:

“Ancak; böylesi kutsal değerleri savunma, bu değerleri ayakta tutma uğruna bedenlerini siper etmiş, uzuvlarını kaybetmiş gazilerimiz, aziz milletimize reva görülen ihanet sürecinde yüreği en fazla sızlayan bir kesimi temsil etmektedirler. Milli iradenin kirli masalarda pay edilmesi, sözde ‘barış’ yalanıyla Devletimizin egemenlik haklarının zafiyete uğratılması suretiyle, bugüne kadar gazilerimizin verdiği mücadeleyi anlamsızlaştıracak, bu kutlu mücadeleyi sulandıracak ihanet adımlarının artarak ve yoğunlaşarak devam ediyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Gazilerimize silah sıkan eşkıyanın destekçilerinin ‘onur konuğu’ muamelesi görmesi, teröristlerin affedilerek türlü imkanların yolunun açılması, İmralı-Kandil arasında postacılık yapılarak devletin onurunun çiğnenmesinin Dünyada örneği bulunmamaktadır. Ülkemizin bir bölümünü Haçlı-Siyonist ittifakının eseri olan projeye terk etmeyi hiçbir vicdan kabul etmez, etmeyecektir. Dolayısıyla hiç şüphe yoktur ki; Türkiye’nin içine sürüklendiği ihanet çıkmazında atılan her adım, şehitlerimizin kemiklerini, gazilerimizin yüreğini sızlatmaktadır.”

EMANETLERE İHANETTEN VAZGEÇİLMELİDİR

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu; mesajını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Böyle anlamlı bir gün vesilesiyle ifade etmek isterim ki; gazilerimizin verdiği kutlu mücadeleyi anlamsızlaştıracak her türlü uygulamalardan tez zamanda vazgeçilmesini istiyor ve bekliyoruz. Şehitlerimizin mirasına, kahraman gazilerimizin emanetlerine ihanetten derhal vazgeçilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, hayatlarını vatanımızın, milletimizin birliğine, dirliğine adamış ve en yüksek bedelleri ödemiş olarak ebediyete intikal etmiş bütün Gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; varlıklarıyla bizleri şereflendiren, maddi-manevi moral kaynağımız olan Gazilerimize de sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat temenni ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”