MAZLUM HALKLAR İÇİN UMUT KAYNAĞI

İzgioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de tamamlanan ve Mustafa Kemal’in sevk ve idaresindeki Başkomutanlık Meydan Muharebesi, diğer adıyla Büyük Taarruz, Anadolu’nun Haçlı işgalinden temizlenmesinin yolunu açan tarihi bir zafer olmanın yanında aynı zamanda yüzü Anadolu’ya dönük mazlum Müslüman halklar için de moral ve umut kaynağı olmuştur” dedi.

CEPHEDEN CEPHEYE KOŞAN GAZİ

İzgioğlu “Bugün üzerinde yaşadığımız vatan toprağında bizi birlik ve dirlik içinde tutan, Türk milliyetçiliği temeli üzerine bina edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarını unutmamız mümkün değildir. O Mustafa Kemal ki, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya, Balkanlara kadar üç kıtada yorulmuş, bazen Şam’da, bazen Trablusgarp’ta, bazen Edirne’de, bazen Diyarbakır’da Türk-İslam yurdunu işgalcilere karşı savunmuştur. Bazen vurmuş, bazen vurulmuş, yaralanmış ama asla teslimiyeti aklından geçirmemiştir.” diye konuştu.

DÜN IRAK BUGÜN SURİYE

İzgioğlu şöyle devam etti:

“Bugün de Türk-İslam dünyası en buhranlı günlerini yaşamaktadır. Ekilen nifak tohumuyla kardeş kardeşi boğazlamakta, her yerde kan ve gözyaşı akmaktadır. 10 yıl önce sözde demokrasi vaadiyle Irak’ı işgal edenlerin şimdiki hedefi yine Müslüman bir ülke; Suriye’dir. Yine 10 yıl önce Irak’taki katliamları başlatan, Müslüman kadınların namusunu kirleten, Hz. Ali’nin ve diğer bütün İslam büyüklerinin türbelerini yerle bir eden, camilerimizi bombalayan işgalciler için İncirlik üssünün kullanılmasına izin veren, hatta işgalci askerler için dua eden zihniyet, bugün de Suriye’nin bölünmesine, daha büyük dramların, daha büyük acıların yaşanmasına yol açacak işgal için Haçlı-Siyonist ittifakına adeta yalvarmaktadır.”

MESELENİN ASIL MİHENK TAŞI

İzgioğlu, “Bu vesile ile aziz halkımızın dikkatine sunmak ve ifade etmek isterim ki, dün bir asır önce Ümmet-i Muhammed’in namusunu, şan ve şerefini korumak için cepheden cepheye koşan, o dönemin büyük cihadı Kurtuluş Savaşı’na önderlik eden Mustafa Kemal’i ve eserlerini unutturmaya, itibarsızlaştırmaya çalışan teslimiyetçi zihniyetin, bugün Müslüman kanıyla beslenen Siyonist-Haçlı ordularına rehberlik etmesi, yine dün sekiz asır önce Selahaddin Eyyubi’nin ve şanlı ordusunun kovduğu Haçlı ordusunu bugün aynı zihniyetin aynı coğrafyaya davet etmesi, herkesin ama özellikle muhafazakar kitlenin üzerinde düşünmesi gereken en önemli husustur. Bu nokta çok mühimdir ve meselenin asıl mihenk taşıdır.” şeklinde konuştu.

İBLİS’İN TUZAĞINI BOZMAK İÇİN…

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, mesajını şöyle tamamladı:

“Netice itibarıyla biri sekiz asır önce, diğeri bir asır önce yaşanan iki tarihi örnek mücadele ne kadar rahmani ise onlara çok zıt olan günümüzdeki duruş şeytanidir. Dolayısıyla ‘Bu vatan benim, bu bayrak benim’ diyen herkesin özellikle bu saatten sonra gaflet, dalalet ve ihanet erbaplarına, yüce dinimizi siyasete alet edenlere karşı çok dikkat etmesi, ekranlarda dökülen sahte gözyaşlarına aldanmaması, buna göre tavır alması gerekmektedir. İblis’in tuzağı ancak böyle bozulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, mazlum bir milletin haklı davasını omuzlayan, bu uğurda Kurtuluş Savaşı başlatıp destanlar yazan, can veren, kan veren kahraman ecdadımızı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, Adanalı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, esenlikler diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”