Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Türkçe dışında başka bir eğitim dili oluşturma çabalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

HAK HUKUK TANIMAYAN ZORBA BİR ANLAYIŞ

Başkan Mustafa İzgioğlu, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Döneminin başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. AKP hükümetlerinin görevde olduğu 12 yılda Türk eğitim sisteminin adeta yap-boz tahtasına döndüğünü; öğretmenler, öğrenciler ve veliler açısından bu dönemin en zor yıllar olduğuna dikkat çeken İzgioğlu, “Sonucu yandaşlara servis edilen skandal sınavlar, adaletsiz ve hukuksuz yandaş atamalar, eğitim camiasına yapılan zulümler, öğrencileri çıkmaza sürükleyen, velileri cambaz haline getiren okul kayıt çileleri gibi nice garabetler mevcut siyasi iktidarın övüneceği (!) eserleridir. Bu dönemde de elleri öpülesi öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan çocuklarımızın, çilekeş velilerimizin aynı ıstırapları yaşayacağı görülmektedir. Çünkü; hak ve hukuk tanımayan zorba bir anlayışı temel karakterleri haline getirenler bu halka başkaca bir umut vermemektedir.” diye konuştu.

DEVLETE MEYDAN OKUYORLAR, AKP İSE BOYUN EĞİYOR

İzgioğlu şöyle devam etti:

“Yeni eğitim dönemini bu endişelerle karşılarken en büyük sorunun, eğitim dilimizdeki birliği bozma çabalarında olduğunu görüyoruz. ‘Ana dilde eğitim’ adı altında sözde masum gösterilerek yürütülen çalışmalar yoğunlaşmıştır. İhanetin öteki ucundaki yapılar, bu yıl Türkçe dışında ilköğretim okulu açtıklarını ilan etmişlerdir. Ve bunu da ‘Bu biraz fiili defakto (Yasalara rağmen uygulamaya koyma)  bir durum olacaktır’ sözleriyle devlete meydan okuyarak yapmaktadırlar. AKP hükümeti de her zaman olduğu gibi bu meydan okumaya boyun eğmektedir. 2003 yılından beri başında Amerikan çuvalıyla gezen, The White House’dan gösterilen beyzbol sopasını içine sindiren, Haçlı-Siyonist projelerinde eş başkanlığı onur sayan bir zihniyetin ortaya koyacağı bir tavır zaten olamaz.  Okullardan ve diğer kamu kurumlarından ‘Türkiye Cumhuriyeti’ mührünü, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ yazılı tabelaları kaldıran, Andımızı yasaklayan bir zihniyetin milli iradeyi paylaştığı terör örgütüyle yürütülen ihanet sürecinde tavırlı bir davranış beklemek yine beyhude olacaktır.”

KURUŞLARI TEKRAR KAZANABİLİRİZ AMA…

Başkan İzgioğlu “Ayrı bir tarih, ayrı bir kültür hikayesi yazanların, Türk eğitim sistemine ikinci, üçüncü dil hançerini saplayanların ve bu ihanete ortak olanların amacı rahmani değildir. Milleti millet yapan temel esasların başında gelen soy, dil, tarih, kültür birliğimizi dinamitleyecek bu adımlar, Türkçe dışında başka bir eğitim dili oluşturma çabaları, özetle; milletimizi bir arada tutan gönül bağımızı koparmayı amaçlayan  projeler asla kabul edilemez. Aş, iş, ekmek bugün yoksa belki yarın bulma umudu vardır. Cüzdanımızdan eksilen kuruşları yarın tekrar kazanma imkanı olabilir. Hayatın bütün zorluklarına katlanabiliriz ve katlandık ta; 12 yıl böyle geçti. Ama bu devleti parçalayacak, bu milleti bölecek ihanetin meydana getirdiği tahribatın telafisi nasıl mümkün olacaktır? Asıl ölümcül mesele işte budur.”

MİLLİ UYANIŞIN BAŞLADIĞI YENİ BİR DÖNEM OLSUN

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Milli sorunlara yoğunlaşılan, büyük ihanetin fark edildiği, bu ihanete karşı hassasiyet geliştirilen, tavır koyulan ve bu tavrın gereğinin yapıldığı, gençliğimiz başta olmak üzere bütün sosyal katmanlarda milli uyanışın, milli silkinişin başladığı yeni bir süreç umudunu yaşıyoruz. Tek çaremiz milli uyanış.  Bu duygu ve düşüncelerle; yeni eğitim-öğretim döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve bütün hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”