Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 90. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

ATATÜRK’ÜN MEŞALESİ

Mesajında, Türkiye’nin bugün yaşadığı ve Türk milletini kahreden sorunlara atıfta bulunan İzgioğlu “Gafletin, dalaletin, hatta ihanetin zirve yaptığı tarihi karanlık bir dönemeçten, Atatürk’ün yaktığı Türk milliyetçiliği meşalesinin ışığında sağ salim çıkmamız mümkün görünmektedir.” ifadesini kullandı.

ZAFERDEN ZİLLETE…

Başkan İzgioğlu “Yaklaşık bir asır önce her karışında sömürgeci ve istilacı güçlere karşı yokluklar içinde destanlar yazarak İstiklal Savaşı’nı kazanan Türk milletini, Türk devletini; 700 bin kişilik ordusuna, sayısı 400 bine ulaşan güvenlik teşkilatına rağmen bugün üç beş eşkıya ile eşit göstermek isteyen, zafer yerine zilleti tercih eden zihniyet haddini aşmış bulunmaktadır.” diye konuştu.

DARMADAĞIN OLACAKLAR

İzgioğlu, devamla şöyle dedi:

“Ama bilinsin ki, bu milleti param parça etmek isteyen şer ittifakının çarpıp darmadağın olacağı günler yakındır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün baş tacı ettiği, Türkiye Cumhuriyeti’ne temel yaptığı Türk milliyetçiliği bugün dimdik ayaktadır. Gaflet ve dalalet sahiplerini her zaman uyaran, ihanetin karşısında çelikten kale gibi duran Türk milliyetçilerinin zaferi yakındır.”

EMANETİ KORUYACAĞIZ

İzgioğlu mesajını şöyle tamamladı:

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’mıza gelerek şereflendirdiği tarihi ziyaretin 90. yıldönümü vesilesiyle ifade etmek isteriz ki, ‘kişisel çıkarlarını, işgalcilerin siyasi amaçlarıyla birleştirerek düşmanla işbirliği yapanlar’,  ‘Muhtaç olduğu kudretin, damarlarındaki asil kanda mevcut’ olduğuna  inananlar karşısında ezilmeye mahkumdurlar. Bu duygu ve düşüncelerle, kısa hayatına ve ulaşım imkanlarının en zor olduğu yıllar olmasına rağmen Adana’mızı 9 kez onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vesileyle bütün silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyor, başta Türk milliyetçiliği olmak üzere bizlere bırakılan bütün emanetleri canımız pahasına koruyacağımıza söz veriyor, ruhları şad olsun diyorum.”