İzgioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yap-boz tahtasına dönüştürdüğü yeni eğitim sistemi içinde okul idarecilerine yönelik puanlama sisteminde ortaya çıkan skandal üzerine yazılı açıklamada bulundu. İzgioğlu şu görüşlere yer verdi:

UYGULAMA BAŞTAN ART NİYETLİ

“Sözde masumane görünen bu puan sistemi, AKP hükümetinin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya koymuştur. Hakkaniyetten,  liyakatten, adaletten zerre kadar bir iz taşımayan bu puanlama sonucunda ömrünü eğitime feda etmiş okul idarecileri, bir çırpıda harcanmıştır. Yıllarca eğitime hizmet etmiş, on binlerce öğrenci yetiştirmiş, on binlerce öğrenci velisinin sevgisini, okul aile birliklerinin güvenini kazanmış  okul müdürleri; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri temsil edenlerden tam puan alırken siyasi iktidarın atadığı bir kaç bürokratın aleyhte puanlar vermesi sonucu büyük bir boşluğa savrulmuşlardır. Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin 10’ar puan vermesi  sağlanırken o sözde bürokratlara 25 puan verme ayrıcalığı tanınmış olması ve bu puan esasına göre okul müdürlerinin hizmete devam edip etmeyeceğinin belirlenmesi başlı başına bir skandal uygulamadır. Bu konuda eğitim camiasının daha önceden uyarılarına rağmen uygulamaya devam edilmesi ise, bu işe karar verenlerin baştan art niyetli olduklarının delilidir.”

MUTLAKA HESAP SORULACAKTIR

İzgioğlu “Özetle; adaletten, hakkaniyetten, vicdandan, ahlaktan eser olmayan bu uygulama, bu puan sistemi Türk eğitim sistemine vurulmuş yeni bir darbedir. Türklüğü içine sindiremeyen, Türk izini Anadolu’dan silmeye çalışan bir zihniyetin izlerini taşıyan bu uygulamayla Türk milliyetçisi Ülkücü okul idarecilerini tasfiye sürecinin hızlandırılmasının, malum  ihanet sürecine denk gelmesi asla tesadüf değildir. Hayatını Devletimize, Milletimize adamış; çağdaş bir Türkiye hedefiyle vatan, bayrak, ezan  gibi hassasiyetlerimizi, kutsal değerlerimizi yeni nesillere aktarma konusunda ideal sahibi okul müdürlerine kumpas kurmak, vatana ihanettir. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Bu hukuksuzlukların, bu adaletsizliklerin, bu zulümlerin hem bu dünyada hem de mahşerde mutlaka karşılığı vardır ve bu karşılık asla ödül olmayacaktır.” diye konuştu.