İzgioğlu önce, ülke gündeminin birinci sırasında tekrar yer bulan kanlı terör konusunda yaptığı açıklamada, yine Hakkari’de 2’si korucu 6’sı asker olmak üzere 8 şehidin verilmesinden, 15 güvenlik görevlisinin yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi, acılı ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. İzgioğlu “Acımız büyük, başımız sağolsun. Bu mübarek Ramazan ayında aziz milletimize bu acıları yaşatanları lanetliyor, eli kanlı katillere, onlara kol kanat geren hainlere, yüce Allah’ın (c.c) kahhar sıfatıyla muamele etmesini niyaz ediyorum.” dedi.

HÜKÜMETLE BEBEK KATİLİNİN GÖRÜŞLERİ

İzgioğlu, “Akan kan ve gözyaşı bir an önce dursun istiyoruz. Ama bir şey daha istiyoruz; şehide ‘kelle’, katile ‘sayın’ diyen bir zihniyetin yönetiminde AKP hükümetinin sıfırdan aldığı terörün tekrar zirve yapmasının şaşırtıcı olmadığının bilinmesini istiyoruz. Bu anlayış ile her gün verdiğimiz şehit sayısının, akan gözyaşının azalmayıp daha da artacağının bilinmesini istiyoruz. Oslo’daki gizli müzakerede, ülkeyi yöneten irade ile bebek katili Öcalan’ın düşüncelerinin yüzde 95 örtüştüğü itirafına rağmen, hala bu hükümetin terörle gereği gibi mücadele edeceğine inanmanın fazlasıyla saflık olacağının bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

ZİYAETTİN YAĞCI’YA CEVAP

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, AKP Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı’nın dünkü açıklamasına da tepki gösterdi. İzgioğlu şunları söyledi:

“Sayın Yağcı’nın, Adana’nın yatırımlarda gerilemesinin faturasını yine özel teşebbüse kesmiş olması bir kere daha talihsizlik olmuştur. Diğer taraftan Adana’nın kaos ortamına sokulduğu itirafını ise, kendileri açısından önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Ama belediye meclislerini ve il genel meclisini yatırımların önünde engel olarak görmesini de, yavuz hırsız misali baskın çıkma gayreti olarak değerlendiriyoruz; bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”

ÇAĞRI YAPACAKSAN EĞER…

İzgioğlu devamla şunları kaydetti:

“Sayın Sağcı’ya soruyoruz. Son on yılda Adana gerilerken bunun sorumlusu hükümet değil midir? Daha küçük illere daha çok kamu yatırımı yapan, Adana’yı ise cezalandıran kendi hükümetiniz değil midir? Başka bir ili cazip hale getirerek mevcut havaalanını kapatacak çalışmayı yapan siz değil misiniz? Demiryollarının birimlerini, RTÜK Bölge Müdürlüğü’nü kapatan siz değil misiniz? Haksız teşvik yasası çıkartan belediye ve il genel meclis üyeleri midir? Adana’ya yatırım geldi de, meclis üyeleri ‘biz istemiyoruz’ deyip iade mi ettiler?

Yumurtalık’a en büyük yatırımın önünü açan il genel meclisi olmasına rağmen 3-4 yıl sonunda hala tek bir çivi çaktırmayan kimdir?”

AYTAÇ DURAK’IN DURUMUNU HATIRLATTI

İzgioğlu “Sayın Yağcı, başka kurumları haksız bir şekilde suçlamaktan vazgeçin. Ama illa ki bir yerlere haklı bir çağrı yapacaksanız eğer; sizin de şikayet ettiğiniz kaosun asıl etkenlerini hatırlatın. Demokrasiden bahseden zihniyetinizin, Adana’daki demokratik yapıyı nasıl katlettiğini, bu kentin seçilmiş belediye başkanını haksız, hukuksuz şekilde iki yılı aşkın zamandır görevine iade etmediğini de unutmayın. Hem kaostan bahsedip hem de belediye meclislerinden şikayet etmeniz etik değildir. Özetle, bu kente zulmeden, bu kentin önünde engel olan güç merkezlerinin temsilcilerinin, bu kent adına konuşmaları artık abesle iştigal hüviyetindedir.” dedi.