İzgioğlu, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Döneminin başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada, “AKP Hükümeti, her alanda olduğu gibi etiğimde de büyük bir kaos ve karmaşayı hakim kılmakta pek mahir olduğunu göstermiştir. On bir yıllık dönemde skandallarla anılan sınav sistemini onlarca kez değiştiren zihniyeti bu konuda takip etmek neredeyse imkansız hale gelmiştir. Geçen yıl uygulamaya konan ama sonradan vazgeçileceği açıklanan, daha sonra ise ‘velilerin yüzde 60 muvafakati aranan’, geçtiğimiz Temmuz ayında da bu oran 'Yüzde 50'nin üzerine' üzerine çekilen serbest kıyafet uygulaması hakkında Sayın Bakan Avcı’nın son açıklaması ‘Serbest kıyafet genişleyerek devam edecek’ şeklinde olmuştur” dedi.

600 BİN ÖĞRENCİ MAĞDUR

İzgioğlu “Diğer taraftan, eğitim kurumlarımızdan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılması, andımızın tartışmaya açılması, tepkiler üzerine yer yer geri adım atılması, sonra uygulamanın illere göre değişiklik göstermesi de dikkat çekmektedir. Ayrıca, Cumhuriyeti kuran milli irade ve milli değerlerden hızla uzaklaşma çabalarının müfredata yansıtılması, yine tepkiler üzerine ‘matbaa hatası’ mazereti üretilmesi ise halkımızın ibretle takip ettiği önemli gelişmeler olmuştur. Dershaneler güç savaşına kurban edilirken ne olacakları meçhuldür. Bu yıl 600 bine yakın öğrencimizin eğitim dışında kalmasının izahı yoktur.  Düz liselerin kapatılmasıyla birlikte SBS puanları ile herhangi bir Anadolu Lisesine yerleştirilemeyen, mahallesindeki okula gitme şansını dahi kaybeden 550 binden fazla öğrenci ve ailesini mağdur etmek akıl işi değildir.” diye konuştu.

ÖĞRETMEN, MEMUR SIKINTILI

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu “Derslik açığı ise ciddi sorun olmuştur. Adana gibi iklim ve coğrafi açıdan diğer illere göre kamu hizmetlerinin daha kolay sunulması mümkün olan bir yerde dahi 40 kişilik sınıflarda eğitim verilmesi düşündürücüdür. Eş durumundan ataması yapılmayan öğretmenlerimiz büyük sıkıntılar içinde. Ek ders ücretleri yıllardır artmıyor. Maaşlara ancak simit zammı reva görülüyor. Hizmetli ve memurlar yıllardır talep etmelerine rağmen eğitim ödeneğinden mahrum bırakılıyor. Yönetici atamalarında mülakatın getirilmesi, yandaş sendika üyelerine torpil iddiaları çalışma barışını sarsıyor. Okul çevresinde yuvalanan uyuşturucu çeteleri çocuklarımızı tehdit ederken, şiddet artarak devam ediyor.” ifadesini kullandı.

İKTİDARIN KENDİSİ SORUN OLDU

İzgioğlu “Türk milletinin yegane umudu olan, istikbalimizin şekillenmesi gereken bir alanda öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz akşam yatarken sabah nelerle karşılaşacağını bilemez hale getirilmiştir. Önünü göremez duruma gelen eğitim camiasının huzuru kalmamıştır. Ne öğrencinin, ne öğretmenin, ne de idari kadronun can güvenliği yok. Bütün bunlar bir arada değerlendirildiğinde ortaya çıkan kaos ve karmaşa nedeniyle eğitimdeki hazin durumun tesadüfi olmadığı şüphesi doğuyor. Tarihin en sinsi ihanet sürecini en usta şekilde icra eden siyasi iktidarın bütün bu uygulamalarını iyi niyetli görmemiz mümkün değildir. Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını söyleyebilen, ferdiyetçiliği özendiren, etnik bölücülüğün önünü açan zihniyet maalesef bu milletin ortak ülküde düşünme, ortak hedef etrafında buluşma ve üretme yeteneğine darbe vurmaktadır ki bu mesele bugün üzerinde düşünülmesi gereken en önemli sorunlardan biri olmuştur. Siyasi iktidar, sorun çözmek yerine bizatihi kendisi sorun haline gelmiştir." şeklinde konuştu. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Mustafa İzgioğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

“Mevcut zihniyetin yönetiminde bütün bunların kısa vadede çözümü mümkün görülmemekle birlikte, özetlemeye çalıştığım sorunların ivedilikle sona erdirilmesi en büyük temennimizdir. Kati çözüm ise elbette Türk milliyetçilerinin tek başına iktidarında görülmektedir. Milletimizin rıza göstermediği, adeta bağrına taş basarak izlediği sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını niyaz ediyor, il merkezimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde eğitim gören bütün öğrencilerimize üstün başarılar, fedakar öğretmenlerimize, cefakar velilerimize esenlik ve mutluluklar diliyor, bütün vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”