Adana’da 3 gün boyunca süren bir otelde yapılan toplantıya KA.DER Genel Merkezi’nden uzmanlar katıldılar. Tülin Semayiş, Suat Özçelebi, Ece Öztan, Zeynep Alemdar ve KA.DER Genel Başkanı Sunay  Karamık çeşitli konular üzerinde bilgiler verdiler.
KA.DER Genel Merkez Eğitim Yöneticisi   Tülin Semayiş, daha fazla kadının karar mekanizmalarında yer alması için mücadele eden KA.DER olarak, üyelerimizle yeni dönem çalışma planı oluşturuyoruz, gündemi konuşuyoruz, dedi. 
Semayiş, 21-22-23 Ekim tarihlerinde KA.DER Adana Şubesi üyeleriyle bir araya geldiklerini belirterek KA.DER hakkında da bilgi verdi.
KA.DER’in, kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini savunan bir kadın örgütü olduğunu vurgulayan Tülin Semayiş, KA.DER’in toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile oluşan tüm karar organlarında kadın erkek eşitliğini demokrasinin bir gereği olarak kabul ettiğini belirtti. Ve “Türkiye'de kadınlar, farklı sosyal alanlarda varlıklarını kanıtladıkları halde üst düzey yönetimlerde, özellikle de siyasette, eşit temsilden hala çok uzak bir konumdadırlar.  Bu eşitsizliği gidermek, tüm yurttaşların kararlara katılımını sağlamak, kadın deneyimi ve çözüm üretme yeteneğini sosyal ve siyasal alanlara kazandırmak amacıyla Mart 1997'de kurulan KA.DER, seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için çalışır” dedi.
KA.DER, siyaset alanının toplumsal yaşam üzerindeki tayin edici özelliğini göz önünde bulundurarak, öncelikle siyasette eşit temsilin sağlanmasını ana hedef olarak belirlendiğini ifade eden Tülin Semayiş, siyaset alanında sağlanacak eşit temsil, kadın erkek eşitliğinin her alanda gerçekleşmesini kolaylaştıracağını söyledi.
KA.DER’in faaliyet alanlarını da anlatan Semayiş, şunları söyledi;
KA.DER; sosyal ve siyasal yaşamda erkek egemenliğine karşı kadın-erkek eşitliği bilincinin yükseltilmesi,
Kadınların politikaya katılımını engelleyen ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması,
Kadınların karar alma organlarında eşit temsilini sağlamak için geçici özel önlem politikalarının yasalarda ve siyasi parti tüzüklerinde yer alması,
Kadınlara yönelik ayrımcı ifadelerin yasa ve düzenlemelerden çıkartılması,
Kadınların hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak yasaların yapılması,
Kadınların güçlenmesi, haklarını kullanabilir, savunabilir ve genişletebilir duruma gelmeleri
Parti üyesi olan kadınların güçlendirilmesi, partilerinde görünür kılınmaları ve yerel ve genel seçimlerde aday olmaya teşvik edilmeleri,
Siyasi partilerde yer alan kadınlar arasında; onlarla kadın hareketi arasında kadın sorunları ve politikaları konularında iş ve güç birliğinin güçlenmesi, amacıyla; lobi, savunu, kampanya, örgütlenme, dayanışma ve eğitim çalışmaları yürütür.
KA.DER'in İlkeleri:
Ayrımcılığın her türüne karşı olmak,
Tüm yasal partilere eşit mesafede durmak,
Tüm partilerin kadın kolları ve kadın milletvekilleriyle amacı doğrultusunda ve eşit mesafede birlikte çalışmak,
Kadın bakış açısını tüm çalışmalarına yansıtmak ve yaygınlaştırmak,
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin tüm politika ve programlara yerleştirilmesi için çalışmak.
KA.DER Hangi Kadın Adayları Destekler
Kadın bakış açısına sahip olan,
Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti sonlandıracak kararlılığa sahip,
Laik Cumhuriyet, insan haklarına saygı, eksiksiz işleyen bir demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini benimseyen,
Sivil toplumun güçlendirilmesinden yana olan,
Her türlü fanatizme, yobazlığa, ırkçılığa, toplumsal kirliliğe, şiddete ve savaşa karşı çıkan ve çevreyi koruma bilincine sahip olan,
Dürüst, ilkeli ve birleştirici bir üslubu olan,
Siyasete kadınların ve halkın gerçek temsilcisi olmak amacıyla giren kadınları destekler.