Tüm partilerin kadın adaylara üst sıralarda yer vermesini isteyen Birsen Uçar  Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için siyasetin yanında iş dünyasında da kadınların daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. 
BİRSEN UÇAR, "SİYASETTE KADININ KONUMUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ"
"KADINLAR SİYASETTE DAHA CESUR OLMALI"
"KADINLARIMIZ HEM SİYASETTE HEM İŞ DÜNYASINDA DAHA FAZLA YER ALMALI"
"KADIN ADAYLAR ÜST SIRALARDA OLSUN"
Haziran ayında yapılacak olan seçimler öncesinde aday adayları seçim çalışmalarına başlarken KAGİD Başkanı Ymm. Birsen Uçar yaptığı açıklamada kadınlara çağrı yaptı. Uçar, "Siyasette kadının konumunu güçlendirmeliyiz. Bunun içinde kadın adayları desteklemeli ve onları meclise göndermek için bütün desteğimizi vermeliyiz. Çünkü siyasette yer alan kadınlar hem cinslerinin iş dünyasında, sanatta ve sporda yapacağı  girişimler de önemli rol oynayacaktır. Parti ayrımı yapmaksızın bunun çabasını vermeliyiz. Bir ülkede demokrasinin önemli göstergelerinden biri de kadın siyasetçilerin sayısı. Erkekler siyasette egemenliklerini ilan etmiş durumda. Karar mekanizmalarında da erkeklerin yoğunlukta olması kadınların siyasette önünü kesiyor. Kadınlar cesur olup bunu değiştirmek için güçlü adımlar atmalı" ifadesini kullandı. 
ÇALIŞAN KADIN ORANINI ARTIRMALIYIZ
Kadınların siyasetin yanında  iş dünyasında da daha aktif olması gerektiğine dikkati çeken Uçar, "Şu anda kadınların yüzde 20'si iş hayatının içinde, bu oranın artması gerekiyor. Kadın girişimcilerin sayısının artması için her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Ülkemizin ilerisi için güçlü hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için girişimci sayısını artmasını ve kadınların iş dünyasının içine daha fazla yer almasını istiyoruz. İş dünyası erkeği, kadını, esnafı, tüccarı, sanayicisi, yatırımcısı ve girişimcisiyle bütündür.  Hedeflerimiz için kadınların daha fazla iş gücüne katılmaları gerekiyor. Türkiye’de 2014 Ağustos ayı itibariyle kadın girişimci sayısı 109 bin olarak açıklanmıştı. Toplam 1 milyon 114 bin girişimci içinde kadın girişimcilerim payı henüz yüzde 9. Bu sayı kadınların söz sahibi olması için yeterli değil. Bunun içinde KAGİD olarak çalışmalarımız devam ediyor. Açtığımız ve açacağımız kurslarla kadınlarımızı iş hayatına kazandırıyoruz. Kadın girişimci sayımız artıyor. İş hayatına kazandırdığımız kadınlar kendileri iş yaparken, başkalarına da iş veriyor" şeklinde konuştu.