CHP Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygül Seçginok başkanlığında Mithatpaşa Mahallesi’nde Hürü Sarıkışlalı’nın evinde kadınlarla bir toplantı düzenlendi. Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığında iktidara yürüdüklerini anlatan CHP Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygül Seçginok, “AKP hiçbir sorunu çözmüyor, daha büyük sorunların oluşmasına zemin hazırlıyor” dedi. Kadınları aktif siyasete de davet eden, partileri yakından tanımalarını isteyen Başkan Seçginok, “Meydanlarda söylenen lafla takılıp gitmek yanlış oluyor. Siyasetle yakından ilgilenin. Çünkü, ailenin çektiği sıkıntıyı en iyi sizler, bizler biliyoruz. Çözümü de sizlerde. Anne olarak gelin, abla olarak gelin” dedi.
Kadınların “makarnacı” olmaması gerektiğini de belirten Başkan Aygül Seçginok, şunları söyledi:
“Biz ev ev gezip anlatmaya devam edeceğiz. Eğitimin parasız olduğu yasalarda yazıyor. Milli Eğitim Bakanı da çıkıp televizyonlarda ‘Kimse para vermeyecek’ diyor. Ama çocuğunuzu alıp bir ilkokula kayıt için gittiğinizde en az 100 lira para isteniyor. Bize gelen bilgilere göre 200, 500 hatta bin lira isteyen okullar da var. 50 liralık makarna veren AKP iktidarı, bunu sadece okul kayıtlarında kat kat çıkarıyor. Çocuklarımızın parasız okuması, hastamızın parasız tedavi olabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’ne omuz verin. Verin ki, sosyal devlet uygulamasıyla insanımızı soyulmaktan kurtaralım.”
İşsizliğin rekor seviyelere ulaştığını, geçin sıkıntısı yüzünden yuvaların dağıldığını, insanların intihar ettiğini de anlatan CHP Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygül Seçginok, “Cumhuriyet Halk Partisi, yoksulun, işsizin de partisidir. İktidarımızda, işsiz ailenin kadınına aylık bağlanacak. Ama onun onuruyla oynanmadan. Muhtaç ailenin kadını, bir emekli, bir memur gibi gidip bankadan alacak maaşını. İnancımıza göre de bir elin verdiğini, öteki el görmemeli. İşte biz bunu yapacağız. Genel Başkanımız bağıra bağıra söylüyor meydanlarda” diye konuştu.
Evsahibinin ikram ettiği pasta ve çaya teşekkür eden CHP Seyhan İlçe Başkanı Aygül Seçginok, katılan kadınları CHP’de çay içmeye davet ederek, arkadaşlarıyla birlikte mahalleden ayrıldı.