Seyfettin Yılmaz, seçim kampanyasını M1 Tepe Alışveriş Merkezi’nde sürdürdü. Yılmaz, Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek sloganıyla açıkladıkları seçim beyannamesindeki taahhütlerin yer aldığı broşürleri hemşehrilerine sunarken, kadın seçmenlere de binlerce karanfil hediye etti.
‘AKP, AİLE YAPISINA AĞIR DARBELER VURDU’
Kadın seçmenlerden MHP’ye destek isteyen Yılmaz, 13 yıllık AKP iktidarının Türk toplumda manevi ve ahlaki değerlerin içini boşalttığını, güçlü aile yapısına ağır darbeler vurduğunu, boşanmaların rekor düzeyde arttığını dile getirdi. Yılmaz, “Güçlü aile yapısı bir milletin ayakta kalmasını sağlayan en temel unsurdur. Ama maalesef AKP iktidarında boşanmalar yüzde 1500 artmıştır. Zinanın suç olmaktan çıkarıldığı bir süreçte, fuhuş oranı yüzde 1000’leri aşmıştır. Uyuşturucu kullanımı ilkokul çağlarına kadar düşmüş, yüzde 1750 oranında artmıştır. Haramla helalin birbirine karıştığı, ülkeyi soymayı mübah sayan fetvaların verildiği, insanı değerlerimizin içinin boşaltıldığı bir süreç yaşanıyor. Bunun telafisi gerçekten zordur. Diğerlerini çözersiniz, ekonomiyi, dış politikayı, şunu, bunu ayarlarsınız, ama toplumsal değerlerin aşınmasını engellemekte zorlanırsınız. Kadınlarımız, 7 Haziran’da kendi gelecekleri, çocukları, aileleri için, yolsuzluğa karşı, hırsızlığa karşı, tek adamlığa karşı, hukuksuzluğa karşı kararını verecek.  Bu nedenle 7 Haziran seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli, en kritik seçimidir” diye konuştu. 
‘KADIN İSTİHDAMINI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’
Seyfettin Yılmaz, bu etkinlikte Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek sloganıyla açıkladıkları seçim beyannamesinde kadın, çocuk ve aileye dönük taahhütleri öne çıkardı. Yılmaz, şunları söyledi: “MHP iktidarında yılda 700 bin insanımıza iş imkanı sağlarken, kadın istihdamını yaygınlaştıracağız. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Girişimci kadınlara yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz. Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir aile avukatlığı sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz.”