Adana’nın Ceyhan ilçesinin Belediye  Başkanı Alemdar Öztürk’ün görevden alınmasının ardından yapılan başkanvekilliği seçimlerinde MHP il, ilçe başkanı ile belediye meclis üyelerinin AKP adayının kazanması için aday çıkarmaması büyük tepki gördü.
CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, MHP’li yöneticilerin Ceyhan Belediye Başkanvekilliği için istişare edip bir aday belirlemesine ve sosyal medyada paylaşmalarına rağmen gelen talimatla adaylarını geri çektiğini ifade etti. MHP’li meclis üyeleri ile tek tek görüşülerek AKP’li adaya oy vermeleri yönünde talimat verildiğini belirten Aydar, siyasi etik anlayışına sığmayan bu davranışın MHP tabanından da büyük tepki gördüğünü dile getirdi.

“BAHÇELİ’NİN İKTİDAR SÖZCÜLÜĞÜ CEYHAN’DA HAYATA GEÇTİ”

Ceyhan’da önceki yerel seçimlerde AKP’li adayın kazanmaması için 3 dönem boyunca MHP’li belediye başkan adayına oy veren, yine son Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AKP’li aday seçimi kazanmasın diye MHP’li adaya oy veren CHP seçmeninin, Ceyhan’da başkanvekilliği seçimlerinde gerçekleşen ayak oyunlarının hesabını sandıkta soracağına inandığını dile getiren Aydar, “MHP’li vatandaşlarımız da Türkiye’yi her alanda zor bir sürece sokan AKP ile yapılan bu pazarlığı içine sindirememiştir. Gönül, yerel seçimlerde kendi adaylarına oy veren MHP’lilerin iradesine saygı duyularak başkanvekilliği için aday çıkarılmasını isterdi. Ama ne yazık ki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son günlerde iktidar partisinin sözcüsü gibi davranması Türkiye’de ilk kez Ceyhan ilçemizde vücut bulmuş oldu. MHP-AKP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde takınacağı tavır ve işbirliği Türkiye’de ilk olarak Ceyhan’da net olarak ortaya çıktı. MHP’li meclis üyeleri gelen talimatla ve içlerine sinmemelerine rağmen AKP’nin adayına oy verdi ve belediye başkanvekili olmasını sağladı” diye konuştu.

SANDIKTA HESAP SORUN!

CHP’nin 7 meclis üyesinin de dik duruş sergileyerek kendi adayına oy verdiğini ifade eden Aydar,  “Ceyhan’da AKP ve MHP’nin toplam meclis üyesi sayısı 22. AKP’li adayın aldığı oy da 22’dir. MHP’ye oy veren vatandaşlarımızın bu yakışıksız işbirliğinden rahatsız olduğunu biliyoruz. Ceyhan’da 3 dönem ve son seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde MHP’li adayın başkan seçilmesine vesile olan başta CHP’liler olmak üzere MHP’li sağduyulu seçmenlerin de gereken cevabı sandıkta vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
CHP İlçe Başkanı Kadir Aydar, MHP’nin bu yönde devam etmesi halinde tabela partisine dönüşeceğini sözlerine ekledi.