Başkan Aydar, “Bugün dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız gündür diyerek sözlerine başladı.

8 Mart’ın tarihi kökenine değinen Başkan Aydar,” 1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında siz değerli emektar kadınlarımızı selamlıyorum. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyorum “dedi.

“ATATÜRK KADININ ÇAĞDAŞ VE ÖZGÜR BİREY OLMASI İÇİN ÖNCÜ OLDU”

Aydar, “Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Cumhuriyetimizin ve partimizin Kurucu Genel Başkanı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TBMM'ye getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz. Yine 1935 1 Mart’ında TBMM 5. Dönemi çalışmalarına başlarken ilk kez 18 kadının Milletvekili olarak Meclis sıralarında yer aldığını belirtti, Türk kadını, hak ettiği değeri, hakları ve eşitliği çok eski tarihlerde kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına hak ettiği değeri vermiş ve kadınların medeni ve siyasi haklara kavuşmasını sağlamıştır ve bu dev adımları atan Ulu Önderimizi'de sizlerin nezninde şükranla ve minnetle anıyorum” dedi.

“KADININ OLMADIĞI HİÇBİR MÜCADELE BAŞARILI OLAMAMIŞTIR”

CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar şöyle devam etti;

“Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki kadın, omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır.
Eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde, kardeşçe ve insanca yaşamak hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. "Onlar olmadan var olamayız. Çünkü onlar elinden geleni sunan, dilinden geleni haykıran, eliyle diliyle tek bir nefes olandır. Onlar ana, onlar bacı, onlar sultandır dedi ve Kadınlarımız için özgürlük ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek, illa ki kazanacağız”


“TARİHİN BİZE SUNDUĞU FIRSATI REFERANDUMDA KULLANACAĞIZ”

Nisan'da yapılacak olan  Anayasa Referandumundan da bahseden Aydar  sözlerini şöyle tamamladı;

“Şimdi karşımızda yeni bir fırsat ve toplumun dinamik-ilerici güçlerine yeni bir heyecan katacak bir süreç var. Bu sefer, tarihin sunduğu bu olanağı değerlendirmek için, mümkün olan en güçlü, en nitelikli, en net "HAYIR" sesinin yükseltilmesi için omuzlarındaki sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Bu referandum seçimi bir siyasi parti seçmi değildir, bizlerin ve gelecek nesillerimize yönelik bir adımdır memleketimizin geleceği, için atılan bu adım da tüm kadınlarımıza büyük görev düşüyor.

Biz erkekler siz kadınlarımız ile çalışmanın şevkini yaşıyoruz gücümüze güç katıyorsunuz biz birbirimize iyi geliyoruz, birlikte ürettiğimiz işlerden mutlu oluyoruz. Biz birbirimize ne kadar iyi gelirsek bu Türkiye'ye yansıyacak bu enerji hepimizde var. Dalga dalga bu enerjinin yayılma zamanı. Bizler siz kadınlarımız ile el ele, kol kola çok şey başaracağız ülkemizin geleceği için sizlerle birlikte çalışarak gücümüze güç katarak "Hayır'lı bir sonuç alacağız" Diyen Aydar tekrardan siz değerli kadınlarımızı selamlıyor, siz değerli kadınlarımızın direnç ve emek kokan "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nü kutluyorum”