Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, emperyalist güçlere karşı vatan topraklarının korunması için canlarını feda etmekten çekinmediği Çanakkale’de elde edilen zaferin tüm dünya tarafından kabul edilen bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Çelebi, “Vatanı canı, kanı pahasına savunan başta Önderimiz Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi.

DÜNYA TARİHİNE GEÇEN KAHRAMANLIK DESTANI

CHP Adana İl Başkanı Çelebi, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşlı, genç, çocuk ve kadınlarla birlikte verdiği mücadelenin dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçtiğini kaydetti.

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”

Çelebi, “İstanbul’u ele geçirmek için Çanakkale Boğazı’ndan geçmeye çalışan emperyalist güçler ve işbirlikçileri, verilen kahramanca mücadele sonucu hüsrana uğramıştır.

Çocukların dahi vatan topraklarının korunması için canını feda ettiği Çanakkale’de ulusumuz canıyla, kanıyla Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır.  Burada sergilenen kahramanlık destanlarıyla tarihin akışı değiştiği gibi, Mustafa Kemal de verdiği kararlarla bir askeri deha olduğunu kanıtlamıştır. Çanakkale ruhu, ulusal kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük bir öneme sahip olmuştur. Çanakkale Boğazı’nın sularını, kanlarıyla bayrağımızın rengine boyayıp, tek karış toprağını düşmanlara bırakmayan başta Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.