Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP’den Milletvekilliği başvurusunda bulunan Karademir, bu süreçte kendisine destek verenlere teşekkür etti. Yaptığı yazılı açıklamada süreci de değerlendiren Karademir, hedefinin yerel ve genelde CHP iktidarı olduğu bildirdi.

Karademir açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İnsanların yaşamları ve siyasal inançları gereği kendilerinde bazı sorumlulukları hisseder ki 1999 yılında partim CHP’nin barajın altında kalması sonucu dışarıdan gönüllülük ilkesi ile verdiğim desteği bir parti üyesi olarak vermem gerektiği inancı ile partiye resmi kaydımı gerçekleştirdim.

Öğrencilik yıllarımda başlayan, meslek yaşantım süresince siyasal, toplumsal, eğitim ve mesleki mücadelemde bu ülkem halkım yararına ilkesi çerçevesinde bir duruş sergiledim.

Bugüne kadar partime yerel ve genel seçimlerde her türlü katkıyı sağladım, mesleki çalışmalarımda hem yerelde hem genelde ülkemiz politikaları için çeşitli raporlar sundum. Bu çalışmalar sonucunda 27. Dönem için mensubu olduğum TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığından istifa ederek CHP Adana Milletvekilliği için başvuruda bulundum.

Kitle örgüt yöneticiliği gereği muhalif bir yapıya sahibim. Listelere kim girdi, nasıl girdi, kim çıktı, niye çıktı gibi tartışmalara girmiyorum. Bunlar ile ilgili düşüncem partimin danışma kurullarında tartışılacağı inancı ile hakkımı saklı tutuyorum.

Arkadaşlarımla beraber bu ülkede toplumsal mücadelenin her alanında olmak, çocuklarımızın onurlu geleceğini sağlamak ve AKP karanlığını yenmek üzere var gücümüzle çalışacağız.

Hedefim yerelde ve genelde CHP iktidarı olacaktır. Aday adaylığım süresi içerisinde bana destek olan başta ailem olmak üzere halkımıza, basının değerli emekçilerine, TMMOB’nin yöneticilerine ve beraberinde emek meslek örgütlerine değerli yöneticilerine ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”