Geçtiğimiz günlerde AKP’nin açıkladığı seçim “manifestosu”nu bir itirafname gibi olduğu belirten CHP Adana Milletvekili A.Adayı Semih Karademir, “16 yıldır bu ülkeyi yönetenler sanki ekonomiyi bu hale kendileri getirmemiş gibi, toplumda kutuplaşmayı kendileri arttırmamışlar gibi, OHAL’siz ülke yönetemez hale gelmemişler gibi söylemlerle doldurdukları bir manifesto açıkladılar. 16 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar sanki kendisi muhalefetteymiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor” dedi.

Açıklanan manifesto ile yine yurttaşların kandırılmaya çalışıldığını belirten Karademir, “Sanki onlar muhalefetteler, iktidara gelince çözecekleri sorunları açıklıyorlar. Bu ülkedeki bütün o sorunların sebebi de, yaratıcısı da 16 yıldır iktidarda olanlardır. Yargı sistemini tamamen kendisine bağlayanlar, haksızlığı, kuralsızlığı derinleştirenler, seçim manifestolarında “adalet” vadediyorlar. Türkiye ekonomisini krizin eşiğine getirenler, yaklaşan ekonomik krizden önce alelacele “Baskın” seçim yapanlar, seçim manifestolarında “kalkınma” vadediyorlar. Açıkladıkları seçim manifestosu, 16 yılda yarattıkları ve derinleştirdikleri sorunların itirafıdır” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ KRİZLERİN EŞİĞİNE GETİRDİLER

İktidarın kendi yarattıkları sorunlara “çözüm” olarak manifesto sunmasının, Türkiye’yi ne hale getirdiklerinin kanıtı olduğunu vurgulayan CHP Adana Milletvekili A.Adayı Semih Karademir açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Açıkladıkları manifestoda yeni hiçbir şey yoktur. Silah üretiminde artış, faizlerin ve enflasyonun düşürülmesi, Kanal İstanbul gibi projelerin yapımına devam edilmesi, savaş planları vb. yıllardır söylenen, bir kısmı havada kalan, çoğunluğu ise halkımızın zararına olan boş vaatler sıralamasıdır. Enflasyonun, işsizliğin, faizlerin bu hale gelmesine neden olanlar, iktidar olurlarsa bunları düşürmeyi vadediyorlar.  Bütün komşularımızla bizleri düşman edenler, dış politikada çamura saplananlar, iktidar olurlarsa “barış” değil “savaş vadediyorlar. Kendi yarattıkları sorunlara “çözüm” olarak sundukları manifestoları bile ülkemizi ne hale getirdiklerinin kanıtıdır.

Bu Saltanata Artık “TAMAM” demenin vakti gelmiştir. 16 yılda ülkemizi ekonomik ve sosyal krizlerin eşiğine getirenlere “TAMAM” diyoruz. Kendi saltanatlarını kuranlara “TAMAM” diyoruz. 16 yılda Ülkemizin tarımını ve sanayisini bitirenlere  “TAMAM” diyoruz. Fabrikalarımızı satanlara, ormanlarımızı yağmalayanlara “TAMAM” diyoruz. 24 Haziranda bu saltanata son veriyoruz.”