Kızıldağ’da Ramazanoğlu Camisi önündeki meydanda verilen toplu iftar öncesi İbrahim Melekoğlu ve Ali Metin adlı hocalar tarafından Kuran-Kerim ve ilahiler okundu.

Yemekten sonra kısa bir konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Ramazan ayının son 2 günde bu iftar yemeğine teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu iftar yemeğini hazırlayan Hüseyin Sözlü Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Sözlü, iftarımıza cenazesi nedeniyle gelemedi. Onun yerine Adana Büyüykşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Sayın Salih Gökçe bizleri onurlandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç da konuşmasında bir iftar vesilesi ile Karaisalılarla birlikte olmaktan müteşekkir ve memnun olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz takriben 30 gün oldu ilçeye geleli. Asaleten atandım. Allah izin verirse üç yıl sizlerle beraber olacağız. Ramazan Bayramının sonuna geldik. Bereketinden olabildiğince yararlandık. İnşallah sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde cümleten Ramazan Bayramına iştirak ederiz. İdrak edeceğimiz bayramın ailelerinizle birlikte mutlu, şen geçmesini diliyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Salih Gökçe ise, Kızıldağ’ın kendisi için özel bir yeri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 “ Burası benim ata yurdum. Esasında 1402 yılından beri Ramazanoğlu Ali Beyin yazlığıdır burası. Tarihi geçmişi, tarihi dokusu ile bir kültür, bir gelecektir burası. Ve burası Türk yurdudur. Bize aittir. Bizim olmak zorundadır ve bundan sonra biz korumak zorundayız. Ecdat bize miras bırakmadı. Biz çocuklarımıza emaneti sağlam teslim etmek zorundayız. Ülkemiz ve ülkemizin etrafında bulunan hadiselerin birçok şahidisiniz sizler. Şimdi birlik ve beraber olma, bir ve beraber hareket etme zamanıdır. İnsanlarımız değişik şekilde ayrıştırarak birbirine düşman hale getirmek ve parçala, yönet taktiği ile dış güçler üzerimizde birbirimizi bizi düşman ederek birlik ve düzenimiz yok etmeye çalışıyorlar. Maalesef bizler bunlara ilgisiz kalmaktayız. Hassaten ricamız, dün nasıl bir ve beraber isek bu vatanı omuz omuza, yürek yüreğe bu vatanı yurt yaptı isek, Kurtuluş Savaşında doğulusu, batılsı, kuzeylisi, güneylisi demeksizin bu ecdat yadigarını, canını seve seve veren geçmişimize sahip çıkmak, saygı duymak ve bu vatanı korumak mecburiyetinde olduğumuzu bilmek zorundayız. Onun için bir ve beraber olacağız. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramımızı tüm insanlığa ve bilhassa İslam alemine ve Türk Milletine hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 Kızıldağ Yaylasında düzenlenen toplu iftar yemeğine Karaisalı Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Muhammet Mert, Emniyet Amiri Nasuh Palo, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdür Yusuf Delikoca, ASKİ Teftiş Kurulu Başkanı Tahir Avşar, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcıları Rifat Köroğlu ve Recep Ak, Karaisalı Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.