Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova belediye başkan aday adayı ve Adana büyükşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Erkan Karakaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Ben yaparım olur”  mantığıyla Adanalıya dayattığı 5 ocak stadyumunun yerine öngörülen imarın kabul edilemez ve adeta Adana'ya ihanet imarı niteliğinde olduğunu söyledi.

CHP Çukurova belediye başkan aday adayı Erkan Karakaya yaptığı yazılı açıklamada konu ile ilgili şöyle dedi:

 

DEVLET ELİYLE ARSA SPEKÜLATÖRLÜĞÜ YAPILAMAZ.

 

“İktidarın Adanalıya taahhütleri arasında yer alan yeni bir stadyum yapmak bahanesi ile arsa rantı en az üç stadyum inşaatı yapmaktan daha çok olan kent merkezindeki eski 5 Ocak Stadyumunun yerine maksimum zemin oturumlu, yüksek yoğunluklu imar vererek satıp, TOKİ'nin yolsuzluk ve rüşvet çarkı içerisinde çarçur ettiği kaynaklarında ortaya çıkan gedikleri kapatmak için yeni bir gelir kapısı olarak görmesini her şeyden önce bir Adanalı olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

Adanalıya yapılacak yeni stadyum karşılığı mevcut eski stadyum yerinin TOKİ ye devredilmesi süreci tam anlamı ile bir kentsel yağmadır ve devlet eliyle yapılmış arsa spekülatörlüğünden başka bir şey değildir.

 

BU İMARI ÖNGÖRENLERİN ADANAYA KASTI VAR

Kentin en sıkışık bölgelerinden birisinin ortasında yer alan eski 5 ocak stadyumu yeri için Adanalının kamusal ihtiyaçları doğrultusunda sosyal amaçlı, değişik fonksiyonlarla kentin geleceğine bir nefes sağlayabilecek iken, buraya gelişmiş ülkelerin artık kent merkezine sokmadığı AVM'leri sadece spekülatif rant amaçlı, Adana kentinin göbeğine getirmesi, buda yetmiyormuş gibi birde maksimum yüksek yoğunluk verilmesi olsa olsa Adanalıya bir kastın sonucudur.

Adana büyükşehir kent konseyi istişare kurulunda yer alan tüm sivil inisiyatif temsilcilerince de kabul edilemez olarak nitelenen bu imara gücümüz yettiğince karşı çıkacağımızın bilinmesini isteriz. İktidar istediği kadar güçlü olsun, halkının istemediği bir uygulamayı yapamaz.

Öncelikle bizler, Adana için kentsel katliam niteliğindeki bu talan imarı karşısında sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz. Adanalılar olarak Çevre ve Şehircilik bakanlığı bu fikrinden vazgeçene kadar mücadele vereceğiz. Bu bizlerin geleceğimize sahip çıkma sorumluluğumuzdur. “