VATANDAŞA SÖZ VERİLMİŞTİ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Karakaya “Adana-Mersin tren hattı, ülkemizin en yoğun kullanılan bölgesel tren hatlarından biridir. Sayın Başbakan ve Bakanlar geçmiş yıllarda bölge illerinde yaptıkları ziyaretlerde hızlı tren hattının açılacağı ve iki şehir arasındaki ulaşım sorununun çözüleceği hususunda vatandaşlarımıza sözler vermişlerdir. Buna rağmen, hızlı tren projesi başlatılmamış, sadece birkaç durak yeri azaltılarak zaman bakımından mesafe kısaltılmıştır.” ifadesini kullandı.
İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİ
Adana ve Mersin’de yaşayan vatandaşların, trenlerin yetersizliği ve aşırı yolcuyla sefer yapmalarından dolayı yaşadıkları mağduriyetleri sürekli olarak dile getirdiğine, zaman zaman bundan kaynaklanan sorunların basına da yansıdığına dikkat çeken Mevlüt Karakaya “Akdeniz’in iki büyük şehrini birbirine bağlayan bu güzergâhta mevcut tren seferlerinin artırılması ve hızlı tren projesi çalışmalarının ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir.” dedi.
HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a “Adana-Mersin hızlı tren projesi hattı ne zaman hayata geçirilecektir? Adana-Mersin tren hattının sefer sayılarının artırılması ve yolcu memnuniyetinin sağlanması için hangi çalışmalar yapılmaktadır?” şeklinde sorular yönelterek bilgi istedi.
KARAKAYA, PROJEYİ TAKİP EDİYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’ya Hızlı Tren Projesi’nin gelmesi için yoğun çaba gösteriyor. Daha önce de sorunu Meclis gündemine taşıyan, 1 Haziran 2016 tarihli TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda da aynı sorunu TCDD üst yönetimine ileten Karakaya, konumu ve özelliklerinden ötürü Adana’nın asla ihmal edilmemesi gerektiğini belirtmiş, yaptığı açıklamada ise “Adanalı vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Projeyi takibe devam edeceğiz" demişti.