Mevlüt Karakaya, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş’la birlikte Karataş, Yumurtalık, Kozan, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ ilçelerini ziyaret etti. Önce teşkilatları ve sonra partili belediyeleri ziyaret eden MHP heyeti büyük ilgi gördü. Karakaya, Baş‘ın yanı sıra gezilerde milletvekili adayları Yörük Ali Paşa, Ali Demir, Sinan Gül, Adem Gündoğan, İsa Ayanoğlu, il divan heyeti ve il kadın kolları temsilcileri de hazır bulundu. MHP heyeti, kimi yerde davul-zurnalarla, kimi yerde adaklar kesilerek karşılandılar. Köy yollarında önleri kesilen MHP kurmayları vatandaşlarla kısa sohbet imkanı buldular. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Şantiye alanına’ çevirdiği ilçelerde yapılan hizmetler için vatandaşların hayır duası, MHP heyetini gururlandırdı. Aladağ’da büyük kalabalıklarla yapılan karşılama coşkuya dönüştü.

BU MİLLET ASLI VARKEN SAHTESİNE İTİBAR ETMEZ

Ziyaret ettiği yerlerde “Milliyetçi Hareket iktidara yürüyor” tespitini paylaşan Karakaya, bunu şu ifadelerle açıkladı:

“Açıklanan anket sonuçları ve bütün göstergeler, Milliyetçi Hareket’in tek başına iktidara yürüdüğünü açık seçik gösteriyor. 1999 seçimlerinde MHP için yüzde 7-10 tahmini yapılıyordu ama yüzde 18’in üzerinde oy alarak iktidara ortak oldu. Şimdi de yine bilimsellikten uzak, objektif olmayan, gerçek dışı tahminlere baktığımız zaman MHP yüzde 20’lerde gösteriliyor. Ortak kanaat o ki, Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 30’ları yakalamış durumda. Dün milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen AKP zihniyetinin bugün sahte milliyetçilik pozu vermesi, dün ‘kelle’ dediği Çanakkale şehitlerini dahi bugün reklam aracı olarak kullanmasının sebebi de bu yüzden. Gerçek şu ki; hiç bu kadar iktidara yakın olmamıştık. Ne yaparlarsa yapsınlar; bu millet, aslı varken sahtesine itibar etmeyecektir. AKP’nin çöküşü, MHP’nin ise çıkışı devam edecektir.”

YUSUF BAŞ: EN İRİ EN DİRİ PARTİYİZ

MHP Adana’da en yoğun seçim çalışmasını yapıyor. İl Başkanı Yusuf Baş başkanlığında bütün teşkilat başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları büyük bir gayret veriyor. Teşkilatların belirlediği programlarda adayların yanı sıra 7 Haziran’ın Türkiye için ‘son şans’ olduğuna inanan aday adayları da saha çalışmasına katılıyor. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Gururla söylüyorum ki; şu anda Adana’da en yoğun, en kapsamlı seçim çalışmasını biz yapıyoruz. Evde, sokakta, çarşıda, pazarda; bütün sahada en iri en diri partiyiz. Tabandan tavana bütün katmanlarda bütün mensuplarımız adeta et ile kemik misali kaynaşmış durumda. Allah’ın izniyle yerelde kazandığımız zaferi iktidarla taçlandıracağız” dedi.