Genel merkez ve Meclis’teki yoğun çalışma temposunun dışında Adana’ya gelen Karakaya, üç gün boyunca bir dizi ziyaret turu gerçekleştirdi. Karakaya, ilk olarak Vali Mahmut Demirtaş’ı, sonra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’i, ardından diğer kurumları ziyaret etti.

ZİYARET EDİLEN KURUMLAR

İl Başkanı Yusuf Baş ve teşkilat yöneticilerinin eşlik ettiği Karakaya; Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AHSOSB) Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü; MHP Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.


ADANA'NIN SORUNLARINI SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, yaptığı değerlendirmede, “Adana’nın sorunlarını sürekli olarak takip ediyor ve bunu Meclis gündemine taşıyoruz. Bu ziyaretimde de ekonomik ve sosyal alandaki sıkıntıların artarak devam ettiğini gözlemledik. Bu sıkıntıların neredeyse tamamı, ülke olarak muhatap kaldığımız sorunlardan kaynaklanıyor. Komşularımızda artan istikrarsızlık ve gerginlik, içeride ise bölücü terör ve diğer ihanet şebekelerinin meydana getirdiği tahribat, bunlardan kaynaklanan olağanüstü şartlar, beraberinde halkımızın tedirginlik ve endişesi Adana’da da bizzat hissedilmektedir.” ifadesini kullandı.

"KAPIMIZ, GÖNLÜMÜZ HER ZAMAN AÇIK"

Karakaya, şöyle devam etti:

“Ama karamsarlığa kapılmamalıyız. Adana’nın geleceği için moralimizi yüksek tutacağız. Bağışıklık sisteminin çökmemesi için bu şart. Çünkü kentler de canlıdır ve morale gereksinim duyarlar. İkincisi; şuna inanmamız lazım. Birlik ve beraberlik içinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Kültüre, sanata, sanayiye, tarıma öncülük eden Adana, güçlü bir kent ve her zaman önemli hamleler yapma potansiyeli var. Devlet erki, yerel yönetimler; çiftçimizi, sanayicimizi, tüccarımızı, esnafımızı temsil eden kurumlar ve  üniversitelerimiz, birlikte daha güçlü adımlar atabilirler. Bizler de, siyaset kurumu olarak her daim Adana’mızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Kapımız, gönlümüz Adana’ya gece-gündüz açık” dedi.