Adanahabermerkezi.com

Grubu temsilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen açıklamalarda bulunurken Gazetecilerin işten çıkartmalarla ilgili sorusuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “İşten çıkartmalar siyasi değildir” yanıtını verdi.

GELİRİ ARTTIRIP, GİDERİ DÜŞÜRECEĞİZ

Karalar gazetecilere şu açıklamayı yaptı;

"İşten çıkarmaların hiçbirisinin keyfi olmadığını, hele hele bizlerin keyfi olarak siyaseten işçi çıkarmayacağımızı anlayışımız itibariyle tüm Türkiye bilir.Ama bugünkü toplantının ana konusu da Belediyelerin düştüğü ekonomik krizdir. Hiçbir Belediye ekonomik olarak şimdi hiçbir vatandaşa, millete kentine hizmet edebilir durumda değildir. Adana belkide bunların en kötüsüdür. Adananın, gelirinin yüzde 65'e yakını işçilere gidiyor. Bunların yürümesi mümkün değildir. 15 bine yakın çalışanımız vardı resminin dışında, 2-3 maaş içerde işçinin alacağı var. Onun ötesinde hizmet üretemiyor Belediye. Biz Belediyeleri hizmet üretebilir hale getireceğiz. Dolayısıyla çalışanlarımıza sorumluluğumuz var ama 2,5 Milyon Adanalıya da sorumluluğumuz olduğunu, onlara hizmet götürmemiz gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Onun şartlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Geliri arttıracağız, gideri azaltacağız. Vatanımıza milletimize faydalı olacağız"

Karalar toplantının geneli için “Çok faydalı oldu, çok mutlu olduk. Gerginliğin bittiği için memnun olduk. Bizi Bakanlarla buluşturduğu için bu toplantıyı tertip ettiği ve gerginliği sona erdirdiği için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.