Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, 2010-11 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceği kuracak olan çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal’in, kaynaşmış bir millet haline gelmenin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, özgür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı olarak eğitimi gösterdiğini belirterek, “Bugün sıkıntı yaşayan cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracak, geleceği inşa edecek olan çocuklarımıza çağdaş, bilime dayalı, hurafelerden uzak bir eğitim verilmelidir. Eğitim, bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da tutsaklığa ve yoksulluğa terk eder. O nedenle ulusları kurtaranlar yalnızca öğretmenlerdir. Mustafa Kemal Atatürk de öğretmenlere güvenmiş, yeni nesli öğretmenlere emanet etmiştir” diye konuştu. Başkan Karalar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu yolda hiç sapmadan yürümek, demokrasiye karşı çıkanlara ve yaptırım uygulamaya çalışanlara karşı birlik olup, gücümüzü göstermek ve Mustafa Kemal Atatürk'e layık nesiller olarak geleceğe demokrasiyi taşımak en büyük görev olmalıdır.
Ulu Önderimiz, anne ve babalara da seslenerek, ‘Gelecek için yetiştirilen vatan çocuklarına, hiçbir güçlük karşısında baş eğmeyerek tam sabır ve dayanıklılık ile çalışmalarını ve öğrenimdeki çocuklarımızın anne ve babalarına da yavrularının öğrenimlerini tamamlaması için her fedakarlığı göze almaktan çekinmemelerini tavsiye ederim. Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler!’ demiştir.
Sevgili çocuklar, Atatürk’ün dediği gibi, ‘sizin hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz’. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.
Yeni eğitim öğretim yılında, yarına güzel bir adım atarken, sizlere başarı diliyorum.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün, öğretmenlere seslenerek, “Yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” dediğini de anımsatan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, “Halkımız gibi sıkıntı içerisinde yaşayan öğretmenlerimizin, fedakarca üstlendikleri görevi yerine getirerek, çağdaş Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı yetiştireceklerinden asla kuşkum yoktur. Değerli öğretmenler, cumhuriyet sizden düşüncesi özgür, vicdanı özgür, bilgi ve kültürü özgür kuşaklar ister. Sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, siz değerli öğretmenler, toplumun en özverili ve saygıdeğer üyelerisiniz” dedi.