Adana Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.En büyük çarpık kentleşmenin Seyhan’da olduğunu söyleyen Zeydan Karalar bu sorunun üstesinden Adanalı Müteahhitler ile çalışarak geleceklerini söyledi.

BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar kentsel dönüşüm projesinde TOKİ ile çalışmayacağını belirterek tercihlerinin Adanalı müteahhitler olduğunu söyledi. Karalar,"Ben seçimden öncede hep söyledim. Seyhan’da yapılacak olan kentsel dönüşüm(yerinde dönüşüm) projelerinde TOKİ ile değil Adanalı müteahhitler ile çalışacağımı her platformda dile getirmiştim. Ben Ankaralı, İstanbullu Müteahhitleri zengin etmek istemiyorum. Kendi kentimin Müteahhit’i ile çalışmak istiyorum. Seyhan’da kentsel dönüşümü birlikte çözeceğiz, bunu yapacağımıza inancım tam‘’ diye konuştu.

KARALAR: MERKEZ MAHALLER ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Daha önce yapılan kentsel dönüşüm uygulamalarını sağlıklı bulmadığını belirten Zeydan Karalar, kentsel dönüşümde önceliklerinin merkez mahaller olduğunu söyledi. Karalar,"Baktığınız zaman geçtiğimiz dönem yapılan uygulamaları biz sağlıklı bulmuyoruz. Bizim yapacağımız dönüşümde öncelik merkez olacak. Önceliğimiz Hürriyet, Yenibey ve Havuzlubahçe mahallerinde olacak. Buralar Adana'nın merkezi. Buraların dönüşüme daha çok ihtiyacı var. En büyük isteğim bu bölgelere biran önce kazma vurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

KENT EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAR

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adana’da inşaat sektörü ne kadar hareketli olursa kent ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Karalar ‘’ Adana’da en büyük çarpık kentleşme Seyhan’da, bu sorunu Adanalı Müteahhitlerimiz ile ele almak ve çalışmak istiyoruz. Bir kentte inşaat sektörü ne kadar hareketli olursa istihdam anlamımda o kadar o kente fayda sağlar ‘’ dedi.

GÜRSESLİ: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘’ Başkanın Adanalı Müteahhitler ile çalışacağını bilmek bizi gerçekten mutlu etti. Bizlerde başkanımıza elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi buradan kamuoyunun bilmesini istiyoruz ‘’ şeklinde konuştu.