Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Zeydan Karalar, Seyhan'da seçimi önde tamamlayan CHP'li aday Akif Kemal Akay ve yeniden Çukurova Belediye Başkanı seçilen mevcut Başkan CHP'li Soner Çetin, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde partililerle bir araya geldi. Çok sayıda CHP'li ve Millet İttifakı destekçisi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde toplanarak kutlama yaptı. Türk bayrakları taşıyan kalabalık grup, dans edip, Zeydan Karalar lehine sloganlar attı. Gruptaki bazı partililer meşale yaktı.

Burada kalabalığa hitap eden Akif Kemal Akay ve Soner Çetin, Millet İttifakı'na destek verenlere teşekkür etti. Zeydan Karalar ise aday olduğu sırada 10 puandan fazla farkla Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceğini söylediğini hatırlatarak, Seyhan Belediyesi'nin de artık CHP'nin kalesi haline geldiğini söyledi. Karalar, İYİ Parti ile de yüzde 100 uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, İYİ Parti kadrolarına teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar yağmur altında halka seslendi.

Başkan Zeydan Karalar’ın 23.30 da konuşma yapacağını duyurmasına rağmen binlerce halk saat 21.00’den itibaren alanı doldurdu. Coşkulu kalabalık Başkan Zeydan Karalar’ın gelmesine yakın alanı ve çevre yolları tamamen doldurdu. Sağanak yağmura rağmen iki saatte fazla alanda coşkulu bir kutlama gerçekleştiren halka sık sık, birlik ve kardeşlik vurgusu yapılarak, seçimi kaybeden rakiplerini incitici hiç bir harekette bulunulmaması çağrısı yapıldı.

ADANA GİBİ BAŞKAN

Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde gerçekleşen kutlamalara CHP ve İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları, Adana Milletvekilleri, Seyhan Belediye Başkanlığına seçilen Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Soner Çetin de katıldı.

Aşiri izdiham nedeniyle platform ulaşmakta güçlük çen Başkan Zeydan Karalar’ı eşi Nuray Karalar ve çocukları da yalnız bırakmadı. Onbinlerin hep bir ağızdan “Adana gibi başkan” sloganını attığı meydanda coşku Zeydan Karalar’ın konuşmasıyla zirveye çıktı.

30 YILLIK HASRET

Adana’da 1989 yerel seçimlerinden 30 yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı partisi adına kazanmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Sizlerin sayesinde çok mutluyum. Bu hasreti hep birlikte bitirdik. Benim en büyük mutluluğum Adana’yı mutlu etmektir” dedi.

AYDIN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ OLACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, konuşmasında şu konulara da değindi:

“Adana’da yeni bir dönem başlıyor. Çok çalışan aklıyla ruhuyla kendini halka hizmet etmeye adayan olacağız. Adana’yı mutlu etmekten bizde mutlu olacağız. Adana’yı  mutlu insanların yaşadığı şehir haline getireceğiz. Bu seçimi Millet İttifakı olarak kazandık. Millet İttifakı Türkiye’nin geleceğidir. Millet İttifakı aydınlık Türkiye’dir. Millet İttifakı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin devamının ittifakıdır.”

Gecede Seyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, milletvekilleri ve il başkanları da birer konuşma yaptı.