Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Zeydan Karalar, Türk ulusunun 1 Dünya Savaşı’nın ardından verdiği özgürlük mücadelesinin, eşine sık rastlanmayan bir destan olduğunu ifade etti. Karalar, “Mondros ve Sevr antlaşmalarıyla yok edilmek istenen Türk ulusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na binip Samsun’a ayak basarak başlattığı bağımsızlık mücadelesini 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandırdı. Başkomutanlık Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz’da, Başkomutan Mustafa Kemal’in üstün askeri dehası, Türk milletinin özgürlük azmiyle birleşip, tarihimizin en önemli zaferlerinden birine dönüşmüştür” dedi.

30 AĞUSTOS, TÜRK ULUSUNUN ÖZGÜRLÜK TUTKUSUNUN KANITI

30 Ağustos’un, Türk ulusunun özgürlük tutkusunun kanıtı olduğu gibi, mazlum uluslara bağımsızlık ve özgürlük yolunda ilham kaynağı haline geldiğini vurgulayan Karalar şöyle konuştu: “Kurtuluş Savaşı'yla, ana yurdumuzu paylaşmak isteyenler dize getirilmiş, ulusumuz, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında yurt sevgisinin, insan sayısı ve silah üstünlüğünden daha önemli olduğunu kanıtlamıştır. Kurtuluş Savaşı'nın son aşaması olan ve Atatürk öncülüğünde Anadolu'da başlatılan hareketin hedefine ulaştığını haykıran Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, Türk Ulusu'nun, bağımsızlık uğruna çok zor koşullarda dahi neler başarabileceğini en güzel şekilde ortaya koymuştur.”

LAİK, DEMOKRATİK TÜRKİYE’NİN TEMİNATI CHP’DİR

Bu büyük zafer üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalayıp geçme hedefine ulaşabilmesi için Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin uygulanmaya, korunmaya devam edilmesi gerektiğini kaydeden Karalar, “Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik olma özelliklerinden vazgeçemez. Bunun teminatı da halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisidir. Türkiye; gücünü Cumhuriyet değerlerine bağlılıktan alan bir ülkedir. 30 Ağustos 1922’de işgal güçlerine karşı, ülke toprakları adeta kanla sulanarak kazanılan Büyük Zafer’in heba edilmemesi için Cumhuriyet Felsefesi’ne ilk günkü titizlikle önem verilmeye devam edilmelidir” diye konuştu.

Zeydan Karalar, son olarak şunları söyledi: “ Bu düşüncelerle Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, özgürlük uğruna canını feda eden şehitleri saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı iletiyorum.”