Belediye Başkanı Karalar, Atatürk’ün 15 yıl gibi kısa bir sürede son derece sağlam temeller üzerinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin laik, demokratik ve hukuk devleti yapısının ‘tehdit altında’ bulunduğunu belirterek, “Büyük Atatürk’ün vefatından hemen sonra başlayan ‘karşı devrim’ zihniyeti bugün utanmazca gayretlerini arttırmaya çalışıyor. Fakat Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu köklü devrim bugünden yarına yıkılıp gitmeyecek ve ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu.

“Cumhuriyet’in kuruluşunda Atatürk’ün attığı temeller son derece sağlamdır” diyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu temeli değil yıkmaya, yerinden sarsmaya bile kimsenin gücü yetmeyecektir. Aziz milletimiz bu arsız, gayretleri boşa çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

“Hepimiz ona minnettarız” diye konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Her 29 Ekim’de Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti dünden daha ileriye taşımanın azim ve kararlılığında olduğumuzu göstermeliyiz. Evlerimizi, sokaklarımızı, mahallelerimizi kısaca şehrimizi Türk Bayraklarıyla donatalım ve dosta düşmana Cumhuriyet ve Atatürk’e olan bağlılığımızı gösterelim” dedi.