CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Makine Mühendisi Zeydan Karalar, Ulusal yayın yapan Halk TV’de Gündem Özel programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Ankara stüdyosunda gerçekleştirilen programa katılan Karalar, il başkanlığı döneminde CHP’nin Adana’daki oy oranlarını artırmasıyla ilgili bir soruyu cevaplarken “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu temeli attı, biz duvarları ördük. Bugün de yoğun çalışmaya devam ediyoruz” diyerek hem genel başkanına olan inancını dile getirdi, hem de CHP’nin Adana’da yerel seçimlerden büyük başarıyla çıkabileceğine dair kararlılığını ifade etti.

 

ZARAR EDEN İŞLETMEYİ KÂRA GEÇİRDİ

Karalar, programda sunucunun sorusu üzerine kendisini tanıtırken Çukobirlik’teki görev sürecine de değindi. Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçi olarak girdiğim Çukobirlik’ten genel müdür muavini olarak ayrıldım. Yaşamımın onurlu kesitlerinden biridir bu dönem. Çukobirlik, kooperatiflerin en politik olanıydı. Üretim müthiş düşüktü. Politik bir yer olduğu için torpille girenlerin sayısı çok fazlaydı. Farklı yapılardan, farklı partilerden insanlar vardı. Orada arkadaşların tamamını topladık ve Çukobirlik’in çalışması, verimli olması gerektiğini, çalışılmazsa işlerinden olacaklarını söyledik. Hükümetlerin zaten bahaneler uydurarak buraları kapatmak istediklerini anlattık. 26 tondan aldığımız üretimi biz 50 tona çıkardık. Ben iplik fabrikası müdürüyken, fabrika müdürü 42 tonu geçtiğimiz takdirde kâr yazılmaya başlanacağını söyledi bana. O başarı bizi özel sektöre taşıdı.”

SEYHAN’DE 160 BİNİN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ

Adana’da yüzde 40 sosyal demokrat oy potansiyeli bulunduğunu kaydeden Zeydan Karalar, “Biz yerel seçimlerde 160 binin üzerinde oy alacağız. Böylece hem Seyhan’ı kazanacağız, hem de Büyükşehir’i CHP’nin kazanması için önemli bir adım atmış olacağız. Adana, toprağı verimli olduğu gibi, sosyal demokratlar açısından da verimli, işlenebilir bir yer” diye konuştu.

AKILDA KALAN TEK YAPITLARI YOK

İddialı bir insan olduğunu ve görev yaptığı her noktada koyduğu hedefi gerçekleştirmek için zaman mefhumu tanımadan çalıştığını anlatan Karalar, aday olup seçilmesi halinde Seyhan’da yapacaklarıyla ilgili de bilgi verdi: “Seyhan’ı yeniden yapılandıracağız, yeniden kuracağız. Çoğu yerini tadil etmek mümkün değil. Çok sayıda mahallesinde hava geçirgenliği yok, depreme dayanıksız, sokakları son derece dar. Aslında dar sokak bile diyemeyeceğimiz aralıkların kenarlarında yapılmış derme çatma evler var. Sokaklar çöp dolu. Şu andaki belediye başkanı iktidar partisinden. Belediyenin iktidar partisinden olması durumunda yoğun hizmet gerçekleştirileceğine dair bir yargı var ama bunu biz Seyhan’da göremiyoruz. Seyhanlı’ya soruyorum; ‘10 yıl Azim Öztürk belediye başkanlığı yaptı. Bana akılda kalan bir yapıtını söyleyin.’ Kimse bir şey söyleyemiyor çünkü yok böyle bir yapıt. Hürriyet, Yenibey, Havuzlubahçe, Alidede mahalleleri gibi bölgeler Seyhan Nehri’ne yürüyerek 5 dakika, Eski Vilayet’e yürüyerek 5 dakika. Seyhan Adana’nın kalbi, ruhu ve bu halde.  O kadar çok geri planda bırakıldı ki Seyhan, mevcut durumu içler acısı. Sorunları çözmek için projelerimiz var ve bunların sayısını her geçen gün artırıyoruz.”

PORTAKAL BAHÇELERİNİ KESİP, YERİNE BİNA YAPMAK MIDIR KENTSEL DÖNÜŞÜM?

Yerinde dönüşüm projeleriyle ilgili de bilgi veren Karalar, “

Adana’da da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentimizde  standartların altındadır yeşil alan. Kültür merkezi, spor alanları, eğitim merkezi, çocuk oyun alanları olması gerekenin çok çok altında. Yeşili olmayan bir kentin nefes alma, uygar olma şansı yok. Sorunlu yerlerin yıkılıp, yerinde dönüşüm gerçekleştirilmesi gerekirken, zaten yeşili az olan bir alanda, Seyhan’da portakal bahçesini kesip binalar yaptılar. Böyle bir kandırmaca var. Bu Seyhan halkının kabul ettiği bir şey değil. Bu seçimde sandıkta onları cezalandıracaklar” diye konuştu.