Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, hafta sonunda yapılacak yerel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Adana’da CHP seçmeninin başka partilerle ittifak yapıldığı iddiasıyla kafasının karıştırılmaya çalışıldığını belirten Karalar, CHP’nin hiçbir partiyle açık ya da gizli bir ittifak yapmasının sözkonusu olmadığını bildirdi. CHP seçmenine, “CHP her yerde seçimi alacak. CHP seçmeni asla ve asla acaba şöyle olur mu diye bir başka partiye oy vermesinler. Eğer verirlerse tehlike o zaman başlar” diyerek seslenen Karalar, Adana’da oy pusulalarının basılıp dağıtıldığı yönünde duyumlar aldıklarını ifade etti. YSK’dan 10 adet mührün çalındığına dikkati çeken Karalar, “Bütün Türkiye seçimlere hile karıştırılacağını, oy manipülasyonu yapıldığını konuşuyorsa bu hem ülkenin hem de demokrasinin geleceği açısından tehlikelidir” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 araçlarıyla mahallelere giden görevlilerin MHP ile CHP’nin anlaştığını öne sürerek CHP’nin oylarının MHP’ye kaydırılmaya çalışıldığını dile getiren Karalar, konuşu yetkililere aktardığını ancak, ““Aaa sizin oraya da mı gitti” şeklinde bir yanıt olduğunu söyledi.

‘SEÇİM YARIŞI TARAFSIZ VE EŞİT OLMALI’

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Hafta sonunda yapılacak seçimlerle ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Karalar, siyasi iktidarın en çok bu seçim döneminde bir takım oyunlar ve manipülasyonlar yaptığını öne sürdü.

Siyasetin düzgün mecralarda yapılması gerektiğinin altını çizen Karalar, seçimlerin gerçek anlamda demokratik bir ortamda yapılmaması durumunda siyasetin bir anlamının olmayacağını ifade etti.

Karalar, “Demokrasi işleyecekse, yarış tam anlamıyla tarafsız ve eşit olmalıdır. Yoksa asla bir anlam taşımaz ve seçim yapmanın da bir anlamı olmaz” dedi.

‘SEÇİM HİLELERİNE DİKKAT!’

Yüksek Seçim Kurulu’ndan 10 adet mührün çalındığını aktaran Karalar, oy pusulalarının da basılıp dağıtıldığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. Karalar, “Dağıtılan bu oy pusulasını seçmen zarfa koyacak. Sandıkta verilen pusulayı da götürüp karşılığında ne taahhüt edildiyse onu alacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Son 15 yıldır ülkemizde seçimlerde bu tür hilelerin yapıldığı ne yazık ki konuşulmaktadır. Bu, bütün tarafından konuşuluyorsa ülkenin ve demokrasinin geleceği açısından tehlikelidir” diye konuştu.

‘ALO 153 İLE VATANDAŞI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait ALO 153 araçlarıyla mahallelere giden kişilerin gerçekle hiçbir ilgili olamayan sözlerle halkı kandırmaya çalıştığını ifade eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahallelere gidip “Biz CHP ile anlaşma yaptık. Orada biz size oy vereceğiz. Büyükşehir’de ve Seyhan’da siz bize oy verin” dediklerini biliyoruz. Böyle bir demokrasi, böyle bir seçim olamaz. Hoş, ne yaparlarsa yapsınlar CHP seçimi her yerde alacak. Buna engel olamayacaklar. Biz bu durumu tespit ettik ve konuyu yetkililerle konuştum ama ‘Aaa sizin oraya da mı gitti’ diye bir cevap aldım.  Ben de ‘Bakın güney mahallelerinde görürlerse arabaları paramparça edecekler’ diyerek uyardım. Büyükşehir’den konuyla ilgili bir cevap da verilmedi. Hukuk ülkesi değiliz ki… Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor. Hukuksuzluk, ahlaksızlık, keşmekeşlik diz boyu. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor.”

‘İTTİFAK İDDİALARI TAMAMEN YALANDAN İBARET’

CHP’nin başka bir partiyle ittifak yapmasının sözkonusu olmadığının vurgulayan Zeydan Karalar, “Eğer ittifak yapmış olsak, bizim yetkililerimiz çıkıp bunu söylemez mi? Bunu, 153 araçlarıyla giden belediyenin elemanlarına mı bırakırız? İl başkanımızla, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla konuştum. Ne gizli, ne açık bir ittifak sözkonusu değildir. CHP’li arkadaşlarımızı yanıltıyorlar” dedi ve yarın 16.00’da Uğur Mumcu Meydanı’nda Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

 

CHP’LİLERE “KANMAYIN, BAŞKA PARTİYE OY VERMEYİN” ÇAĞRISI

CHP’lilere, “Mahallelerde gözünüzü açın. Seçim bürolarında oturarak bu iş olmaz. Sokaklarınıza, arkadaşlarımıza sahip olun” çağrısı yapan Karalar, konuşmasının devamında yapılan kamuoyu anketlerinden örnekler vererek Adana’da üç partinin kafa kafaya gittiğini söyledi. Bu durumun seçim gününe kadar böyle süreceğini belirten Karalar, CHP’li yurttaşlara da seslendi. Karalar, “CHP her yerde seçimi alacak. CHP’liler asla ve asla ‘acaba şöyle olur mu’ diyerek bir başka partiye oy vermesinler. Eğer verirlerse tehlike o zaman başlar. Eğer CHP’liler sadece partilerine oy verirlerse seçim CHP’nindir. Bu nettir. Böyle de olmalıdır. Çünkü siyasette ahlaklı davranan benim arkadaşlarımdır. Bizleriz. Biz hiç manipülasyon yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

ASKİ LOGOLU REKLAMA TEPKİ GÖSTERDİ

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun’un, üzerinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin logosunun bulunduğu reklam amaçlı su faturasını da gazetecilere gösteren Karalar, “ASKİ belediyeye bağlı bir devlet kurumudur. Buna izin verilemez. Suç duyurusunda bulunuyorum. Siyaset bu kadar ayağa düşürülemez. Bu ülke hepimizin. Yazıktır, günahtır. Bu oyunu Adana halkı bozacak. ASKİ logosu var. Büyükşehir’in onayı olmadan böyle bir şey yapılabilir mi? Bu vatandaşa gidiyor. CHP’li kardeşlerim CHP’ye oy versinler. Başka bir siyasal partiye oy vermesinler. CHP çınardır, güçlüdür” diye konuştu.

CHP adaylarının seçim afişlerinin her yerde kesildiğini savunan Karalar, buna karşılık AKP adayı Abdullah Torun’un afişlerine dokunulmadığını belirterek, “Bu mudur demokrasi?” diye sordu.

‘TEK ALTERNATİF CHP’DİR’

30 Mart seçimlerinin genel seçim havasında geçeceğini dile getiren CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, AKP iktidarının yarattığı “Bu hükümet ekonomiyi iyi idare ediyor” algısı nedeniyle AKP’ye oy verdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Oysa bunun gerçekle çok bir ilgisi yok. Dövizin durumunu biliyorsunuz, faizler ikibuçuk kat arttı. Geçen hafta uluslararası finans kuruluşları 10 bankamızı izlemeye aldı. Bunun biri Ziraat Bankası, diğeri de Halk Bankası’dır. Türkiye çok kriz gördü ve bu krizlerde birçok banka battı, sarsıldı ama Ziraat ve Halk Bankası sarsılmadı. Şimdi uluslararası kuruluşlar bu iki bankayı izlemeye almışlarsa ekonominin geldiği noktayı siz görün. Mevcut hükümete oy verme gerekçesi kalmamıştır ve alternatif de CHP’dir. Sayısal olarak da siyasal olarak da CHP’dir. AKP iktidarının sonlanmasını isteyen herkesin birleşmesi gereken yer CHP’dir. Çünkü CHP’nin yüzde 30’u aşkın oyu var Türkiye’de MHP’nin 15-16 oyu var.”

‘HESAP SORACAĞIM’

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karalar, AKP Seyhan Belediye Başkan Adayı Azim Öztürk’ün “Güney mahallerine de bir Hayal Park daha yapacağım” sözünü “Ancak hayal derim” yanıtını verdi. Karalar, Öztürk’e seslenerek, “Millete para teklif ediyorlar. Erzak, kahve dağıtıyorlar ama halkın güvenini kazanamazlar. Hangi parayı dağıtıyorsunuz bilmiyorum ama inşallah devletin, milletin parasını dağıtmıyorsunuzdur. Eğer milletin parasını dağıtıyorsanız 30 Mart’ta önce Allah’ın sonra halkın sayesinde ben oradayım. Hesap soracağım. Boşuna uğraşmayın. Adanalı ‘artık Azim gidecek Zeydan gelecek’ diyor. Bu iş bitmiştir” dedi.  

“GEÇTİ BOR’UN PAZARI”

Sandık güvenliğiyle ilgili 2010 yılındaki referandumda başlattıkları uygulamanın başarısının örnek olduğunu ve bu seçimde CHP’nin ülke genelinde uygulayacağını belirten Karalar, “Bütün sandık başındaki arkadaşlarımızı eğittik. Her okula bir avukat sorumlu verdik. 2011’de çok ciddi bir başarı elde ettik. 2011’de  sandık tutanağını alma başarımız yüzde 98’di. Bu konuda da iddialıyız. Bu dönemde de hiç uğraşmasınlar. Duyuyorum, sandıkta numara çekip seçimi bizden alacaklarını söylüyorlar ama nafile. Geçti Bor’un pazarı” ifadelerini kullandı.