Başkan Karalar, yapımı devam eden altı katlı bir binanın kiralanıp Mahalle Merkezi olarak düzenleneceğini ve SGK’ya ait bir alanın da kendilerine tahsis edilir edilmez Kapalı Semt Pazarı inşa edileceğini açıkladı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve başladığı ilk günden bu yana geleneksel hale getirdiği ‘Halk Günü’ buluşmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Başkan Karalar Emek Mahallesi’nde çoğunluğunu kadınlar ve gençlerin oluşturduğu ve adeta bir miting havasında geçen bir ‘Halk Günü’ gerçekleştirdi.

Mahallelilerin kendisine gösterdiği ilgiden memnuniyetini ifade eden Başkan Karalar, “Ben kadınların tarafındayım. Her mahallede toplantılarımıza yarıdan fazla kadınlarımız geliyor. Halk Günü’nü mahallelerde yapıyoruz. Halkın ayağına biz gidiyoruz. Seçildiğimiz hafta Barbaros Mahallesi’nde yaptık ilk Halk Günü’nü. Orada toplandı mahalleli dediler ki, ‘başkan bizi mahcup ettin.’ ‘Neden?’ diye sordum, ‘biz sana oy vermedik sen seçildikten sonra ilk bizim ayağımıza geldin’ dediler. Seçimden sonra bizim için siyaset yarışı bitmiş hizmet yarışı başlamıştır. Siyaset şapkası hizmet manasında seçildikten sonra çıkarılır bir kenara konulur. Biz hava şartları imkân verdikçe her hafta dört ayrı mahallede toplantı yapıyoruz” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Seçimlerden önce her yıl 50 engelliye akülü araç sözü verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapmamız lazım. Seçim sürecinde her yıl engelli kardeşlerimize 50 akülü araba vereceğiz diye söz verdik. Geçtiğimiz günlerde ilk dağıtımı yaptık. O törende engelli kardeşlerimizin ve yakınlarının sevinç gözyaşlarını gördüm. Şimdi o sayıyı arttırdım. Bugünden sonra ne kadar talep gelirse o kadar akülü araba dağıtacağız” dedi. Başkan Karalar’ın bu açıklaması alanı dolduran mahalle sakinlerinin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

“HALKIN PARASINI, YETİM HAKINI KİMSEYE YEDİRMEM”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir yılı geride bırakan kendi hizmet dönemiyle geçmiş dönem yönetimlerinin çalışmalarını da karşılaştırdı; “Kapalı Semt Pazarı ve park yapımında bizden önceki 25 yılla karşılaştırdığımızda bizim bir yılda yaptığımız hizmetlerin sayıca ve nitelik açısından kalitesi ortaya çıkıyor. Asfalt çalışmasını bizden önceki son beş yılla karşılaştırmak yeterli. Şöyle söyleyeyim, Azim Öztürk’ün son beş yılda döktüğü asfaltın tamamından daha fazlasını biz görev yaptığımız bir yıl içinde yaptık. Nasıl başarıyoruz bunu biliyor musunuz? Asfalt çalınmıyor artık Seyhan’da. Üç tır asfalt geliyordu iki tırı boşalmadan geri gidiyordu. Dünya basınında çıktı bu haber. ‘Kendi belediyesini ihbar eden başkan’ diye. Yahu benim kardeşim hırsızlık yapsa onu da ihbar ederim. Ben halkın parasını, yetim hakkını kimseye yedirtmem. 25 yılda toplamda beş adet bile spor kompleksi yapmamışlar Seyhan’a. Biz aynı anda beş spor kompleksi yapıyoruz. Aynı anda.”

BAŞKAN KARALAR’DAN ÖNCE ÇOCUKLARA SONRA BÜYÜKLERE MÜJDE

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Emek Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Halk Günü’nde önce çocuklara ardından yetişkinlere yönelik önemli hizmetlerin müjdelerini verdi. İşte Karalar’ın o açıklamaları:

“Çocuklara müjde veriyorum. Çocuklarımıza söz verdik, ‘biz seçilirsek sizlere pis ve güvensiz su kanallarında yüzmekten kurtaracağız’ dedik. Şimdi o hizmeti başlatıyoruz. Yaz aylarında 20 mahallemizde yüzme havuzu kuruyoruz. Emek Mahallesi’ne çevresindeki altı mahallenin ortasında yeni bir Mahalle Merkezi kuracağız. Alt katını Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Bir katını SEYMER yapıyoruz. Her ikisi de hayırlı olsun şimdiden. Emek, Meydan ve Gülbahçesi Mahalleleri başta olmak üzere bu çevredeki tüm mahallelerimizin emrinde. Yani sizlerin emrinde.

Bu bölgedeki Semt Pazarı problemi var. Onu yakinen biliyorum. Daha önce sizlerle konuştum. Şimdi muhtarla da konuştuk. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bir yeri talep ettik. Muhtemelen bize tahsis edecekler. Tahsis edildiği ay buraya Kapalı Semt Pazarı’nın temelini atacağım. Sizleri yazın kavurucu sıcaktan, kışın yağmurda çamurda alışveriş yapmaktan kurtaracağız.”

“GEÇMİŞ DÖNEMDEN ÜÇ KAT FAZLA ÇALIŞIYORUZ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Kiminle karşılaşsak bizi şunu söylüyor, ‘Azim Öztürk’ten üç kat fazla iş yapıyorsunuz’ diyorlar. Evet gerçekten de geçmiş dönemden üç kat fazla hizmet ediyoruz. Şimdi yaptıklarımızı geçmiş dönemle karşılaştırdığımızda bu açıkça görülüyor” dedi.