Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ı Site Başkanı İbrahim Öcal, Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen ve Auto Center esnafı çiçeklerle karşıladı. Karalar site içerisinde ilk olarak geçtiğimiz aylarda faaliyete giren Adana 17. Noterliği ziyaret etti.

KARALAR’DAN SİTE ESNAFINA DESTEK SÖZÜ

Zeydan Karalar daha sonra yönetim katına giderek, esnafın sorunlarını dinledi. Oto galerici esnafının en büyük sorunun şehir içinde kalan oto galeriler olduğunu söyleyen Site Başkanı İbrahim Öcal, Karalar’dan göreve gelmesi durumunda destek talebinde bulundu. Öcal yaptığı açıklamada, “4 yıldır faaliyette olan Auto Center Adana’ya önemli bir yatırım olmuştur. Anacak yasaya rağmen bazı galeriler halen tek çatı altında toplanamamıştır. Burada en büyük görev kuşkusuz ilçe belediyelere düşüyor. Ancak belediyeler görevlerini yeterince yapamamıştır. Bizler Sayın Karalar’ın belediye başkanı olarak göreve gelmesi durumunda yardımlarını talep ediyoruz. Burada yapılan yatırıma destek çıkılması durumunda Adana’nın en büyük sorunlarından biri olan istihdama önemli bir katkı sağlanmış olacak. Zira Adana bu site ile birlikte bölgenin 2. el araç satışında önemli bir yere gelmiştir. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek gerekli.” ifadelerini kullandı.

ZEYDAN KARALAR: SİTE ESNAFININ SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Auto Center Başkanı İbrahim Öcal’ın ardından söz alan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karlar ise sitenin sorunlarını iyi bildiğini belirtirken, bu sorunların çözümü noktasında çalışmalara göreve gelemez başlayacaklarını söyledi. Karalar, ”Modern bir kentte araç satışlarının mutlaka bir merkezden yapılması gerekli. Şehir içerisinde olan iş yerleri park sorunlarını birlikte getiriyor. Esnaf kaldırıma araç park etmek zorunda kalıyor. Buda vatandaşın kullanması gereken kaldırımın işgal edilmesi anlamına geliyor. Bununla birlikte haksız rekabette ortaya çıkıyor. Hâlbuki tüm esnaf bir çatı altında toplanırsa burada önemli bir potansiyel oluşur. Çekim alanı oluşur, insanların gönül rahatlığıyla geleceği bir yer olur. Hatta ve hatta Adana’nın dışında Mersin, Osmaniye, Hatay Niğde, Kahramanmaraş gibi illerden insanlar buraya araç almaya yada araçlarını satmaya gelebilir. Buda şehrimize önemli bir katma değer yaratır. Bizler göreve gelir gelmez bu bütünlüğün sağlanabilmesi adına çalışacağız. “ şeklinde konuştu… 

ESNAFTAN KARALAR’A YOĞUN İLGİ…

Sitede esnafın yoğun ilgisi ile karşılanan Karalar, açılmalarının ardından site içerisinde esnafla selamlaştı. Galerileri tek tek gezen Karalar esnafın sorunlarını dinledi. Esnafın çay isteklerini de kırmayan Zeydan Karalar, Aslan Otomotiv ve Karaoğlu Otomotiv’e girerek çay içti.