Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da görev yapan yaygın medya ve haber ajanslarının bölge temsilcileri ile günlük yerel gazete ile tv’lerin yönetici ve çalışanlarıyla bir araya geldi. İftar sonrasında konuk gazetecilerle sohbet eden Başkan Karalar, Seyhan Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bir kısım gazetelerde yer alan bazı haberler konusunda da aydınlatıcı bilgiler verdi.

“EKSİK BİLGİ VEYA YANLIŞ YÖNLENDİRMELERE DİKKAT EDELİM”

Seyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladığı ilk andan itibaren halk yararına, millet yararına iş ve işlemleri hayata geçirdiklerini belirten Karalar, “Kimi zaman bazı gazetelerde yazan arkadaşlarımızın bilgi eksikliğinden kaynaklanan veyahut kötü düşünceli kişilerin bu arkadaşlarımızı yanlış bilgilendirmelerinden kaynaklanan bir kısım olumsuz haber ve yorumlar gözümüze çarpıyor. Şunun kesinlikle bilinmesini isterim ki Zeydan Karalar’ın olduğu bir yerde yanlış iş ve işlem olmaz. Bakın bazı örnekler vereceğim. Uygulamada bizim hiçbir hatamız bulunmasa bile sırf bazı kafalarda ‘acaba?’ sorusu olmasın diye kökten iptal ettiğimiz ihalelerimiz vardır. Halkımız şundan emin olsun, ben muvâzaa oluşturan, kafalarda soru işareti oluşturan hiçbir işi sevmem. Hani derler ya, ‘şüyuu vukuundan beterdir’ diye. Bir meselenin lafının sözünün çıkması o olumsuzluğun gerçekten yaşanmasından daha kötüdür. Bu gerçeği bildiğimiz için tüm iş ve işlemlerimizde kanunun, yönetmeliğin emrettiği çerçevede ve halkımızın, milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz” diye konuştu.

TEKEL ARAZİSİNİN DURUMU

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir süredir bazı gazetelerde kapanan Tekel arazisindeki imar düzenlemesiyle alakalı farklı haber ve yorumlar yer aldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Tekel arazisinde bir işadamı orada yatırım yapmak için bize başvurdu. Seyhan Belediyesi’nin orada yaptığı iş şu; Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 1/5000’liğe uygun 1/1000’lik plan yapmaktır. Orada Seyhan Belediyesi ilave bir iş yapmıyor. Bir imar düzenlemesi ya da ekstra bir şey yapmıyor. 1/5000’liğe uygun 1/1000’lik yapılmış.”

Tekel arazisi üzerindeki düzenleme hakkında kafalarda oluşan soru işaretlerinin tamamen ortadan kalkması için gayret ettiklerini belirten Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu düzenleme yapılırken Emek Mahallesi’nde yıllardır problem olan bir futbol sahasının doğrudan Emek Mahallesi sakinlerine ve burada çalışan Emekspor Kulübü’ne tahsis edilmesi yönünde bir gayret gösterilmiş. Fakat geldiğimiz aşamada mülkiyetinin bizimle hiçbir ilgisi bulunmayan saha konusu bizimle ilişkilendirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

"ASFALT ALMADIK"

Bazı gazetelerde Seyhan Belediyesi'nin asfaltı pahalı aldığı yönünde haberler çıktığına da vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediye'sinin asfalt almadığını kendi tesislerinde ürettiği günlük bin 100 ton asfaltı kullandıklarını söyledi. Başkan Karalar,"Seyhan Beledisi'nin asfaltı pahalı aldığı yönünde de haberler çıkıyor. Bizler Asfalt almadık. sadece mevsimsel şartlar ve asfalt plentinin arızalanması durumunda kullanılmak üzere asfalt ihalesi açtık. Bu ihalede de asfalt fiyatı bahsedildiği gibi 160 lira değil 84 liradır" ifadelerini kullandı
“BASININ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

“Basının hepimizin başının üstünde yeri var. Her birinizle son derece iyi ilişkilerimiz var. Her fırsatta basına teşekkür etmişimdir. Bütünüyle basın, çoğunlukla bizi desteklemiştir” diyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Allah’ta şahittir ki sizlerde biliyorsunuz biz halk yararına ne varsa onu yapıyoruz, millet yararına ne varsa onu yapıyoruz. Bundan sonra da bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.