Karalar mesajında Ortadoğu'da yaşanan olaylara değinerek Cumhuriyetin kıymetinin bilinip daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Karalar; " Son günlerde Ortadoğu ve Türkiye'de çok kötü olaylar yaşanmaktadır. Irak ve Suriye'de vahşice kafa kesmeler yaşanıyor. Bugün bu olaylar ülkemizde yaşanmıyorsa bu laiklik sayesindedir.

Dış mihrakların kışkırtmasına rağmen hala kardeşçe yaşıyorsak bu Cumhuriyetin  sayesindedir. Bu nedenle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet, en ideal yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. Bizler Cumhuriyet için bağımsızlık için bundan tam 91 yıl önce esaret altında yaşamaktansa ölümü seçtik. Tam bağımsızlık dedik, demokrasi dedik, kardeşçe bir arada yaşam dedik. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dedik. O gün bölüştük ekmeğimizi ve düşmanımıza dünyayı dar ettik. Ve bugün; Ortadoğu da hemen yanı başımızda yaşanılanlar Cumhuriyet'in önemini bir kez daha bizlere göstermiştir. Bu topraklar, bu vatan bizim, Bu Cumhuriyet bizim. İlelebet bizim olacak. Bizimle büyüyecek, bizimle gelişecek. Cumhuriyetimizin 91. yılı tüm yurttaşlarımıza kutlu olsun" ifadelerini kullandı.