Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Belediyesi Başkan Aday Adayı Zeydan Karalar, Sol bir partide ön seçim uygulamasının son derece doğal olduğunu belirtti. Karalar, “Seçimlerde tabanın daha çok söz sahibi olması demokratik sistemlerde ve demokrasiyi benimseyen Sol partilerde kesinlikle engellenmemesi gereken bir durumdur. Tabanın daha çok söz ve karar sahibi olması gerekir. Tabanın onay verdiği, benimsediği adayların belirlenmesi, hem genel merkezin işini kolaylaştıracaktır hem de seçimlerde başarı oranını artıracaktır” dedi.

İl ve ilçe örgütlerinde uzun süredir yapılmayan ön seçimin Seyhan’da uygulanacak olmasının büyük heyecan yarattığını kaydeden Karalar, şöyle devam etti: “Tüm adaylara demokratik bir önseçimle ilgili önerilerimiz var. Ön seçim, karalama kampanyasına ve entrikaların kol gezdiği bir ortama dönüşmezse yararlı olur.”

Uygun şekilde yapılması durumunda, ön seçimin en hakkaniyetli sistem olduğunu vurgulayan Zeydan Karalar, bu konuda partilileri duyarlı olmaya çağırdı.

SEYHANLI BİZE GÜVENİYOR

Seyhan’da 160’binin üzerinde oy alacaklarına dair inancının tam olduğunu vurgulayan Zeydan Karalar, Seyhan’ın modern bir ilçe haline gelmesi için yapılması gerekenleri çok iyi bildiklerini ve çok sayıda projeyle birlikte,  sorunların çözümü için hazır olduklarını kaydetti. Yerinde dönüşümün şu ana kadar uygulanmadığı ve bu konuda mevcut belediye yönetiminin başlattığı uygulamaların yerinde dönüşümle ilgisi olmadığını ifade eden Karalar, “Seyhan’ın ve Seyhanlının sorunlarını çok iyi biliyoruz. AKP’li belediyenin bu sorunların çözümünde son derece başarısız olduğu ortada. Seyhanlı bize güvenini her ortamda açıkça ortaya koyuyor. Biz de bu güveni boşa çıkarmamak üzere yapılandık ve göreve hazırız” diye konuştu.