Mart ayı meclis toplantısında,  ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İ.Ö. okulu yanındaki belediye arazisinin , milli eğitime bağışlanması yönünde karar alındı .

Daha önce Helvacı mahallesinde bulunan belediye arazisinin 10 dönümlük kısmını ve Hakkıbey mahallesinde bulunan 5 dönümlük araziler ile ilgili de , Milli Eğitime okul yapılmak üzere  bağışlanması yönünde çalışmaları yürüten Karataş Belediyesi , okul arazisi bağışı ile birlikte eğitim seti ve öğrencilere ücretsiz okul servisi hizmetleri ile de eğitime verdikleri önemi gösteriyor.

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ;  bir ülkenin temelinin sadece eğitim ile sağlam bir şekilde yükseleceğini belirterek , eğitim konusunda gösterdikleri hassasiyetin ve desteklerinin imkanlar doğrultusunda devam edeceğini söylediler .Söz konusu eğitim olunca her türlü desteğe ve yardıma hazır olduklarını da belirten Başkan Ünal “Belediyemizin imkanları doğrultusunda çocuklarımızın eğitimine , ailelerimizin bütçesine elimizden geldiğince katkıda bulunacağız” dedi .