Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini bir haftaya yaydı. Bu kapsamda ilçelerdeki ziyaretlerini sürdüren CHP İl Kadın Kolları, Başkan Av. Rukiye Çinkılıç öncülüğünde Karataş ilçesinde geniş kapsamlı bir ziyaret turu gerçekleştirdi.

Karataş İlçe Başkanı Boğaçhan Ünal ve Karataş İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Kaba'nın da eşlik ettiği ilçe turunda CHP baskılı tanıtım ürünlerini esnaflara dağıtan CHP'li kadınlar, ilçe halkından büyük ilgi gördü.

HASTANE VAR, DOKTOR YOK!

Karataş ziyaretinde halkın AKP iktidarından kurtulmak istediğine yönelik önemli bir izlenim edindiklerine dikkat çeken İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, "Karataşlılar, CHP'yi iktidarda görmek istiyor. Konuştuğumuz tüm kesimler iktidardan memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Esnaf iş yapamamaktan ve kredi kartlarını ödeyememekten dolayı büyük sıkıntı çekiyor. Karataş halkı gelecekte çocuklarını karanlık günlerin beklemesinden endişe duyuyor" dedi.
Karataş’ın en önemli sorunlarından biri haline gelen halk sağlığına gereken önemin gösterilmediğine vurgu yapan Av. Çinkılıç, ilçede büyük bir hastane yapılmasına karşın halkın doktor bulamamaktan yakındığını dile getirdi. Karataşlılar’ın tedavi için ilçedeki sağlık ocağına ya da Adana merkezine gelmek zorunda bırakıldığını dile getiren Av. Çinkılıç, “Karataş’taki hastane adeta çürümeye terkedilmiş” dedi.
“ESNAF, CHP’YE OY VERECEK”

Karataş’ta görüştükleri tüm esnafın CHP’ye oy vereceğine yönelik söylemlerinden büyük memnunluk duyan, CHP çatısı altında örgütlenmenin önemine dikkat çeken Av. Rukiye Çinkılıç, Karataşlılar'ın sorunlarına çözüm üretecek muhatap bulamadığını vurguladı.

Av. Çinkılıç, Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer, Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre, Sarıçam İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Ünal, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Irk, il ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP'li kadının katıldığı ziyarette halkın bilinçlendiğine tanık olduklarını, sorunların üstesinden ancak CHP iktidarıyla gelinebileceğini sözlerine ekledi.