Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, 24 Haziran'da Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi, CHP'nin de parlamentoda güçlü çoğunluğu elde etmesi için gecesini gündüzüne katıp hiç durmadan çalışıyor. 

24 Haziran seçimleri için çalışmalarını aralıksız ve yüksek bir tempoyla sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, doğup büyüdüğü Karataş'ın köylerini yine boş bırakmadı. Seçim çalışmaları kapsamında bölgeye özel bir ilgi gösteren Barut, hemşehrileriyle buluşup hasret giderirken yokluk ve yoksulluk düzeninin değiştirilmesi için CHP'ye destek verilmesini istedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİRLİKTE GİTTİ

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Seyhan Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Karataş Belediyesi Başkanı Boğaçhan Ünal, Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ile her kademeden çok sayıda partiliyle birlikte Karataş'ın köylerini dolaşmaya devam etti. Beraberindekilerle birlikte Bahçeli, Bebeli, Kesik, Kızıltahta ve Cağşırlı köylerine giden Ayhan Barut'a hemşehrileri sevgi gösterisinde bulunup büyük bir ilgi gösterdi. Köy kahvehaneleri, tarla, bahçe  ve sokaklarında üretici köylülere seslenen Ayhan Barut ve beraberindekiler, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi ve parlamentoda CHP'nin güçlü bir çoğunluk elde etmesi için destek verilmesini istedi. CHP iktidarında üreticilerin destekleneceğini, mazotun 3 lira olacağını aktaran Ayhan Barut, "Ben size siyaset yapmıyorum. İçinizden birisi, köylü çocuğu ve çiftçi bir kişi olarak sorunlarınızı yaşayan birisiyim. Üreticilerimizin yüzünün gülmesi için bu yokluk ve yoksulluğu yaratan iktidarın artık değişmesi gerekiyor. Hemşehriniz, kardeşiniz Ayhan Barut olarak güçlü bir desteğinizi bekliyorum" dedi. 

HEM KÖYDE HEM MERKEZDE

Karataş programı sürerken Adana kent merkezinde Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyelerini de ihmal etmeyen Ayhan Barut, Baro Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya da yetişti. Kamu çalışanlarınca alkışlarla karşılanan Barut, diğer CHP milletvekili adaylarıyla birlikte projelerini anlattı. Sendikal örgütlenmeden özlük haklarına dek kamu çalışanlarının her türlü sorununun çözüleceğini vurgulayan Barut, özgür ve çağdaş bir Türkiye için mücadele ettiklerini belirterek herkesin bu çabaya ortak olmasını ve sokakta çalışma yapmasını istedi. 

ŞANLIURFALI ÜRETİCİ VE TARIM İŞÇİLERİYLE BİRLİKTE

Kamu çalışanlarıyla buluşmasının ardından iftar sonrası yeniden Karataş köylerine dönen Ayhan Barut, İsahacılı köyünde Şanlıurfalı üreticiler ve tarım işçileriyle de bir araya geldi. Gösterilen ilgiye ve verilen desteğe teşekkür eden CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, "Sizler iş için, aş için, ekmek mücadelesi için buralara geldiniz. Her günümüz beraber geçti. Aynı tarlada ve bahçede çalıştık, aynı sofrayı paylaştık. Beraber güldük beraber ağladık. Bu seçim ülkemiz ve kentimiz için oldukça önemli. İçinizden bir kardeşiniz olarak güçlü bir desteğinize ihtiyacımız var. Milletvekili olarak sizlerin her platformda sözcüsü olacağıma, Ankara'da da sesiniz soluğunuz olacağıma söz veriyorum" diye konuştu.