CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Karaytuğ’u, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’na gelişinde Birlik Başkan Vekili ve CHP Seyhan İlçe Belediye Meclis Üyesi Mustafa Göktaş ile oda başkanları karşıladı.

 

Birlik Başkanı Kazım Barışık, Karaytuğ’u makamında kucaklayarak karşılarken, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası Başkanları ile Genel Sekreterleri de ayağa kalkıp “Hoşgeldiniz” diyerek örnek evsahipliği yaptılar.

 

Birlik Başkanı Kazım Barışık, Adana Eski Milletvekili Karaytuğ’un Seyhan İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı’nın da hayırlara vesile olmasını dilerken, “Allah hayırlısı ise adaylığınızı da başkanlığınızı da nasip etsin. Biz esnaf teşkilatıyız. Bizi düşünerek buraya gelen tüm aday adaylarına, adaylara, başkanlara gönlümüz ve kapımızı açarız, açmak mecburiyetindeyiz. Demokrasiye inanıyorsa böyle olmalı. Ama her insanın gönlünde bir aslan yatar. Kimse kimseye bu konuda baskı yapamaz. Sandığın başına gittiğinde Allah ile baş başadır. Hayırlısı olsun. Ülkemizin birliği, dirliği, düzeni için olsun. Herkes her şeye doğru görür, doğru uygularsa doğru sonuçlar alınır. Başarılar diliyoruz”dedi.

 

Barışık, esnaf ve sanatkarların sorununu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Ankara’da esnaf meselelerini her fırsatta dile getirip, çözüm içinde önemli mesafeler kat ettiğini belirtirken, esnafla ilgili alınacak önemli kararları öncelikle Esnaf Odaları Birlikleri’nin vermesi gerektiğini, böylece yan yana fırınlar, kasaplar, bakkallar, berberler vs açılmasına da engel olunacağını, bunun da hem ülke hem vatandaş hem de esnafın lehine olacağını ifade etti.

 

Başkan Adayı Karaytuğ da, aday adaylığı sürecinde sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret kendisini tanıtmaya, projelerini anlatmaya devam ettiğini belirtirken, “Sizleri ziyarette biraz geç kaldık. Ben böyle önemli bir kurumu ziyareti, adaylık sürecinde düşünüyordum. Aday adaylığı sürecinde hedef kitle parti ve parti organizasyonu olmalı diye düşünüyorum. Ama herkes yapınca, yanlış anlamaya sebebiyet vermemek adına bu ziyareti yapmak gerekiyordu. Sanırım 15 – 20 gün sonra adaylar açıklanacak, inşallah nasip olursa sizleri bir kez daha ziyaret edeceğiz. Projelerimizi daha geniş şekilde anlatacağız”diye konuştu.

 

Karaytuğ,  Adana için ezelden beri var olan düşüncesinin, “Adana’yı Adanalılar yönetmeli” olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

 

 “Seçimden sonra memleketine dönen, şehirde bulamayacağın adaylara karşıyım. 2009’da en ciddi iki adaydan biriydim. Aday gösterilmedik. Seçimin sonucu hüsran oldu. Umarım, bu kez secimi kazanabilecek ciddi adaylar tespit edilir. Gerçek anlamda partili, şehirli ve bölgenin insanlarına adaylık yolu açılırsa, sizlerle olan diyalog daha kolay gerçekleşir. Türkiye ve Adana bizim, ama dedesinin, babasının mezar taşı Adana’da olanlar bu işi sahiplenirse, şehir kazanır. Takdir her zaman vicdana aittir. Biz seçilirsek, seçimi kazanırsak, esnafımıza doğrudan çok daha büyük katkılarımız olacağını düşünüyorum”