CHP’nin 2015 seçimlerinde Milletvekili adayı  Avukat Kemal Derin, 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimde  aday adayı olduğunu açıkladı.

Yayınlanmış 2 kitabı bulunan ve serbest avukatlık yapan Kemal Derin, “Bugün zenginimizde yoksulumuzda mutsuz. Çünkü yarın ne olacağımız korkusu var hepimizde. Hiç birimiz güvende değiliz. Çocuklarımız için huzurlu bir ülke bırakmama korkusu var içimizde. “dedi.

 “24 Haziran seçimi onların KIŞ’I bizlerin YAZ’I olacak. Yönetmeye geliyoruz. “ diyen CHP Adana Milletvekili A. Adayı Av. Kemal Derin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sürekli kavga, sürekli şiddet, sürekli bağırma, sürekli buyurma, sürekli yok sayma, sürekli aşağılama, sürekli ötekileştirme, sürekli tehdit edilme kanımıza dokunmakta ve buna karşılık gelişen öfke her birimizi esir almakta.

Ancak bugün yaşadıklarımız kader değil. Gücümüzün farkına varabildiğimizde varlık içinde birlik olabiliriz. Bir araya gelebiliriz. Yarınlarımıza güvenle bakabiliriz. Çocuklarımıza özgür bir ülke bırakabiliriz. Bu bizim ellerimizde.

Bugün bizlere tepeden bakanların, böbürlenenlerin bir mühürlük canlarının olduğunu unutmayalım. OHAL var, baskı var, gelir adaletsizliği var, toplumsal eşitsizlik var, işsizlik var, yoksulluk var, açlık sefalet var, kadına şiddet var, tek adam rejimi var. Yeter ki sen bu kötü gidişe razı olma; el ver, ses ver, güç ver; değiştirelim.  

Çalışanların üstündeki vergi yükünü azaltabiliriz. Asgari ücretliler üstündeki vergi yükünü kaldırabiliriz. Emekli maaşlarını iyileştirebiliriz. Zamlara ve hayat pahalılığına karşı ücretliler lehine düzenlemeler yapabiliriz. Emeği hak ettiği yere getirebiliriz. 

Taşeron uygulamasını tamamen kaldırabiliriz. İş cinayetlerine son verebiliriz.

İşsizliği bitirip, enflasyonu düşürebiliriz. Ürettiğimizi hakça paylaşabiliriz.

Bugün bizlere acı reçeteyi reva görenlere bizler hesap sorarak onlara acı reçete içirebiliriz.  Yeter ki sen bu kötü gidişe razı olma; el ver, ses ver, güç ver; değiştirelim.  

Kadına ve çocuklara yönelik şiddeti sonlandırabiliriz.  Yeter ki sen bu kötü gidişe razı olma; el ver, ses ver, güç ver; değiştirelim.  

AKP’nin yandaşa verdiği tüm ihaleleri iptal edebiliriz. 16 yıllık talanın ve yağmanın hesabını sorabiliriz.  Sarayı yerle yeksan edebiliriz. Yeter ki sen bu kötü gidişe razı olma; el ver, ses ver, güç ver; değiştirelim.  

Olağanüstü Hali kaldırabiliriz. Türkiye’yi, Saray kararnamesiyle değil halkın iradesinin çıkarttığı yasalarla hukuka uygun yönetebiliriz.Adalet sistemini yeniden yapılandırabiliriz. Yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkesini garanti altına alabiliriz. İdarenin her türlü eylem ve işlemini yeniden yargı denetimine alabiliriz.

24 Haziran seçimi onların KIŞ’I bizlerin YAZ’I olacak.

Yönetmeye geliyoruz.

Çöken ülkeyi yeniden ayağa kaldırmaya geliyoruz. 

Kavga bitecek, huzur gelecek.

Tek adam rejimi yerine güçlü ve çoğulcu meclis için geliyoruz.

Değişim olmadan geleceğe güvenle ilerleyemeyiz, geleceği değişimde aramalıyız.

Eskiyenlerin söyleyecek sözleri yok, oysa bizlerin söyleyecek sözü de, zafer türküsü de var. 

Hep bir ağızdan türkü söyleyip, hep beraber sulardan ağı çekip, demiri oya gibi işleyip, toprağı hep beraber sürüp, hep beraber “Benim Olan Senindir” diyebiliriz.  “                                     

KEMAL DERİN KİMDİR?

1971’de Karakoçan’da doğdu. 1993’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1996 yılından bu yana serbest avukatlık mesleğini yürütmekte olan yazar, birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev aldı. Avrupa Birliği ve azınlıklarla ilgili çalışmalar yürüttü, bu alanda makaleler yayımladı. Hacı Bektaş Veli’nin öğretisine etkisini görebilmek için yaşadığı toprakları dolaşarak bugüne kadar kimsenin yapmadığını yaptı. Hacı Bektaş Veli’nin doğduğu Nişabur’dan başlayıp onun Anadolu’ya gelirken izlediği “Hac Yolu”nu takip ederek bir ilki gerçekleştirdi. Yazarın ilk romanı Aşkın Hünkârı Hacı Bektaş Veli/Şahdiz 2012’de, ikinci kitabı Kalplerin Işığı Börklüce Mustafa/İriş 2014’te yayımlandı.